Jis puikiai susidoroja ne tik su laku, bet ir su daugeliu kitų buitinių problemų ir tikrai gali praversti abiejų lyčių atstovams.

1. Pašalina nuo odos permanentinio žymeklio žymes

Jei namuose auga kūrybiškos prigimties vaikas, be nagų lako valiklio neišsiversite. Keli lašai valiklio, užlašinti ant vatos diskelio, pašalins nuo odos visus „menus“.

2. Nuvalo dėmes nuo vonios ar praustuvo paviršiaus

Jei neturite jėgų intensyviai darbuotis raumenimis ir šiurkščia kempine, ant dėmių užpilkite šiek tiek valiklio su acetonu, palaukite pora minučių, lengvai patrinkite kempine ir nuplaukite šiltu vandeniu. Vonia iš karto suspindės.

3. Jei „įklimpote“ į superklijus...

Svarbiausia, nepanikuokite. Iškvėpkite, tuomet ant odos, kur prilipo klijai, užlašinkite šiek tiek nagų lako valiklio ir palaukite 30 sekundžių. Pamažu atskirkite pirštus (ar kitas kūno vietas) nuo lipnios masės ir įnirtingai nuplaukite juos dideliu kiekiu šilto vandens su muilu.

4. Grąžina baltumą kompiuteriui

Baltos spalvos nešiojamas kompiuteris yra gražus daiktas, bet labai nepraktiškas. Tačiau merginai ar paauglei šito nepaaiškinsi. Jei gelsvų dėmių ant klaviatūros ar dangčio neįveikia specialios kompiuterio valymui skirtos servetėlės, ant mikropluošto šluostės užlašinkite kelis lašus nagų lako valiklio ir patrinkite išpurvintas vietas. Nuvalę kompiuterį palikite jį atidarytą, kad išgaruotų specifinis acetono kvapas.

5. Tas pats metodas tinka ir baltos spalvos išmaniesiems telefonams

Deja, jei neturite apsauginės nugarėlės, bet kuris baltos spalvos išmanusis telefonas po kurio laiko pasidengs gelsvomis abejotinos kilmės dėmėmis. Šią problemą išspręs nagų lako valiklis su acetonu. Tačiau įdėklą vis tiek turėsite nusipirkti.

6. Pašalina senas dėmes nuo porceliano

Jei porcelianinės lėkštės nusidažė nuo padažo ar kitų patiekalų, pirmiausia išplaukite jas įprastu būdu. Jei tai nepadėjo, tuomet įlašinkite į šiltą vandenį kelis lašus nagų lako valiklio, sudrėkinkite jame šluostę ir gerai patrinkite porceliano dėmes. Kruopščiai – du ar tris kartus – perplaukite lėkštes indų plovikliu, kad pašalintumėt acetono likučius.

7. Dezinfekuoja daugkartinį skustuvą

Daugkartinius skustuvus taip pat reikia dezinfekuoti. Pats paprasčiausias būdas tai padaryti – paskalauti skustuvą nagų lako valiklyje, o tuomet gerai perplauti šiltu vandeniu ir išdžiovinti.

8. Nuvalo dėmes ir nešvarumus nuo keraminių plytelių

Jei norite keramines plyteles gerai nuvalyti nuo nešvarumų ir riebalų, nagų lako valiklio buteliuką praskieskite šiltu vandeniu ir plaukite juo plyteles. Acetonas puikiai valo dėmes ir gerai tirpdo riebalų apnašas.

9. Išvalo riebalų dėmes iš drabužių

Dėmės nuo maisto yra tikros drabužių tepliojimo rekordininkės. Jei norite nuo jų išsivaduoti, sudrėkinkite dėmę nagų lako valikliu, pradėdami nuo krašto ir judėdami vidurio link (kad riebalų dėmė neišsiplėstų). Uždenkite dėmę sausa servetėle ir palyginkite šiltu lygintuvu. Dėmesio: nenaudokite šio metodo drabužiams iš acetatinio šilko. Acetonas jam yra pražūtingas.

10. Atgaivina sutirštėjusį nagų laką

Jei lašas nikotino pražudo žirgą, tai lašas acetono atgaivina sutirštėjusį nagų laką. Triukas, kuris yra naudingas kiekvienai moteriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)