1. Padeda išplauti dėmes nuo kosmetikos

Lūpų dažų, akių šešėlių ar toninio kremo dėmes kur kas lengviau išplausite, jei iš pradžių ant išteptos vietos papurkšite plaukų lako. Lygiai taip prieš skalbimą galite užpurkšti plaukų lako ant šviežios dėmės nuo plaukų dažų.

2. Suteks batams blizgesio, o kojoms patogumo

Papurškus plaukų laku, lakuotos odos batai labiau blizgės. O kad kojos neslidinėtų bateliuose aukštais kulniukais, pėdas galite papurkšti plaukų laku.

3. Ginklas nuo vabzdžių

Širšę, vorą ar tarakoną galima akimirksniu padaryti nekenksmingą apipurškus plaukų laku, kurio tikriausiai turi kiekviena moteris.

4. Paveikslų spalvos geriau laikysis

Plaukų lakas – neįkainojama priemonė dailininkams. Juo apipurškus anglimi ar pastelinėmis kreidelėmis pieštus paveikslus, spalvos geriau išliks ir bus sodresnės. Plaukų lakas saugos, kad jos neišbluktų. Na ir plaukų lakas pailgins vaikų piešinių kreidelėmis ant asfalto gyvenimą.

5. Padės įkurti ugnį

Jei laužas ar ugnis židinyje niekaip nenori įsidegti, o po ranka nėra specialios priemonės, užpurkškite ant pliauskų truputį plaukų lako. Tik būkite atsargūs, kad neįsipliekstų per didelė liepsna.

6. Užfiksuosite užtrauktuką

Jei džinsų ar kelnių užtrauktukas vis išsiskiria, užfiksuokite jį nedideliu kiekiu plaukų lako.

7. Gelio balionai

Gelio balionai ilgiau nesubliūkš, jei juos apipurkšite nedideliu kiekiu plaukų lako. Su šia gudrybe balionai ilgai išsaugos formą ir bus apsaugoti nuo dulkių.

8. Padės išvalyti odos dirbinius

Su plaukų laku išvalysite iš odos dirbinių rašalo ar flomasterių dėmes. Papurkškite ant dėmės plaukų lako, palikite 5 min., o paskui nutrinkite sausu audiniu plaukų laką. Jei iš karto nepavyko išvalyti dėmės, pakartokite procedūrą. Rašalo ir lako likučius galiausiai nutrinkite drėgna kempine, o odinį paviršių patepkite kremu, kad blizgėtų.

9. Pravers savigynos tikslais

Kilus ekstremaliai situacijai plaukų lakas gali tapti savigynos priemone. Apsimetus, kad imate iš rankinės piniginę, galima išsitraukti palukų lako buteliuką ir papurkšti užpuolikui į veidą.

10. Nuvalysite pūkus nuo drabužių

Jei po ranka neturite lipnaus pūkų rinkiklio, augintinio plaukus nuo drabužių padės nuvalyti plaukų lakas. Gausiai užpurkškite plaukų lako ant švaraus rankšluosčio ir braukite rankšluosčiu per drabužį žemyn. Po tokios procedūros drabužiai bus ne tik švarūs, bet ir nesielektrins.

11. Sutvirtins nailonines pėdkelnes

Pirmą kartą užsimovusios nailonines pėdkelnes, užpurkškite ant jų truputį plaukų lako ir jos taps tvirtesnės. Jei pėdkelnės vis tik įplyšo ir nubėgo akys, jas pristabdyti padės plaukų lakas.

12. Gudrybė fotografams

Kad fotografuojant maistas atrodytų gardžiau, daugelis fotografų apipurškia jį plaukų laku. Tada žalumynai ir daržovės atrodo sodresnių spalvų, blizga, o kotletai ir kepsniai atrodo turintys gardžią traškią plutelę. Savaime suprantama, po tokios fotosesijos maisto valgyti negalima.

13. Gėlės ilgiau stovės

Kad gėlių puokštė ilgiau stovėtų, užpurkškite truputį plaukų lako. Ši gudrybė padės išsaugoti ir herbariumą (džiovintų augalų rinkinį).

14. Įvairių daiktų puošybai

Spalvotu ar blizgančiu laku galima papuošti įvairiausius daiktus. Pavyzdžiui, blizgančiu laku galima apipurkšti kalėdinės eglės šakeles, papuošti drabužius, žaislus. Spalvotu laku galite padengti vienokius ar kitokius daiktus, žaisliukus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)