1. Nemalonūs kvapai šaldytuve

Nemalonūs kvapai šaldytuve yra dažna problema, su kuria susiduria daugelis šeimininkių. Rasti kvapų priežastį ir ją pašalinti būna nelengva, nes kai kurie „aromatai“ nedingsta netgi išvalius šaldytuvą. Tokiu atveju pasinaudokite aktyvuota anglimi ir rugine duona. Išdėliokite anglies tabletes ir duonos gabaliukus visose šaldytuvo lentynose ir po poros dienų nemalonių kvapų neliks nė pėdsako.

2. Pelėsiai ir grybeliai namuose

Padidintos drėgmės vietose po kurio laiko atsiranda pelėsių ir grybelių, kuriuos įveikti būna sudėtinga. Tokių nemalonumų išvengsite, jei drėgnose ir nevėdinamose vietose, pavyzdžiui, vonios spintelėse, rūsiuose ir tualetuose, padėsite aktyvuotos anglies tablečių.

3. Filtras vandeniui

Anglis puikiai sugeria pramonines priemaišas, pesticidus ir chemikalus, esančius vandenyje. Taigi aktyvuotos anglies tabletes galite naudoti vandens filtravimui. Jums reikės dviejų medžiaginių skritulių, kurių diametras atitiktų indą, kuriame laikysite vandenį. Susiūkite jų kraštelius, palikdami nedidelį tarpelį. Išverskite į priešingą pusę ir prikiškite į vidų sutrupintų anglies tablečių. Šį filtrą pritaisykite prie indo kaklelio, panaudodami vielą ar siūlus.

4. Oro gaiviklis

Aktyvuota anglis gali ne tik sugerti kvapus, bet ir juos skleisti. Taigi anglies tabletės gali tapti pigiu būdu paskleisti namuose malonų aromatą. Tiesiog kelias anglies tabletes sudrėkinkite bet kokiu eteriniu aliejumi ir išdėliokite namuose.

5. Nemalonus avalynės kvapas

Žmonėms, kurių kojos gausiai prakaituoja ir skleidžia ne patį maloniausią kvapą, vertėtų pasidaryti specialius vidpadžius su trinta aktyvuota anglimi. Tokie įklotai sugers prakaitą bei nemalonų kvapą ir uždaros avalynės nešiojimo procesas taps kur kas komfortiškesnis.

6. Veido kaukė nuo inkštirų

Pasirodo, kad garsiai nuskambėjusią juodąją veido kaukę galima pasigaminti patiems ir jai išleisti vos kelis centus. Jums reikės sutrinti tris aktyvuotos anglies tabletes, pridėti šaukštą želatinos ir šį mišinį užpilti trimis šaukštais vandens. Gautą mišinį pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad želatina ištirptų. Šią kaukę tepkite ant probleminių odos vietų, palaikykite 15 minučių, kol ji visiškai sustings, o po to staigiu judesiu nuplėškite.

7. Priemonė nuo pagirių

Veikiausiai daugeliui yra pažįstami nemalonūs pojūčiai, kurie pasireiškia ryte po linksmo vakarėlio. Pykinimo, galvos skausmo ir silpnumo išvengsite, jei dar prieš vakarėlį išgersite dozę aktyvuotos anglies.

8. Dantų balinimas ir gaivus burnos kvapas

Kas iš mūsų nesvajoja apie baltus dantis? Tačiau dantų balinimo procedūros kainuoja nemažus pinigus ir gali smogti šeimos biudžetui. Nenusiminkite: egzistuoja nemažai naminių dantų balinimo priemonių. Aktyvuota anglis yra viena iš jų. Sutrinkite vieną anglies tabletę iki miltelių, įspauskite į ją lašą dantų pastos ir kruopščiai išsivalykite dantis, nušveiskite liežuvį ir burnos ertmę. Aktyvuota anglis sugers mikrodaleles, iš kurių susidaro dantų apnašos, ir keliais tonais pašviesins jūsų dantis. Be to, tokia procedūra sureguliuos jūsų burnos šarmų bei rūgščių pusiausvyrą ir panaikins nemalonų kvapą.

9. Plaukų švara

Dėl savo absorbuojančių savybių aktyvuota anglis puikiai nušveičia plaukų šaknis ir galvos odą. Tiesiog sutrintą anglies tabletę sumaišykite su nedideliu kiekiu plaukų šampūno ir gautu mišiniu ištrinkite galvą. Tokia procedūra panaikins riebalų sukeltą blizgėjimą ir pratęs švarių plaukų efektą.

10. Šveitiklis kūnui

Aktyvuota anglis puikiai tinka odai šveisti. Visą pakuotę anglies tablečių sutrinkite į miltelius ir sumaišykite juos su skystu medumi. Šį mišinį naudokite kaip kūno šveitiklį. Šią priemonę geriausia naudoti ant įkaitusios odos ir ne dažniau, kaip kartą per savaitę.

11. Tušas blakstienoms

Iš aktyvuotos anglies galima pasigaminti blakstienų tušą, kuris patiks natūralios kosmetikos mėgėjoms ar padės išsisukti, jei po ranka neturėsite įprasto blakstienų tušo. Sutrintas anglies tabletes sumaišykite su keliais lašais simondsijų aliejaus ar alavijo sultimis. Gautą mišinuką perpilkite į tinkamą indelį ir naudokite kaip įprastą blakstienų tušą.

12. Prausimosi priemonė

Dėl savo absorbuojančių savybių aktyvuota anglis gerai valo odos poras, pašalina odos riebalų perteklių, gydo spuogelius ir lygina raukšleles. Taigi iki miltelių sutrintas anglies tabletes galima naudoti kasdieniam prausimuisi.

13. Detoksikacijos poveikis

Cholesterolis, pesticidai, augimo hormonai, cheminiai priedai ir kitos medžiagos, kurias kiekvieną dieną gauname su maisto produktais, daro daug žalos mūsų organizmui, išvaizdai ir bendrai savijautai. Pašalinti iš organizmo žalingas medžiagas padės aktyvuota anglis. Norėdami detoksikuoti organizmą, per dešimt dienų prieš valgį turėsite išgerti dešimt aktyvuotos anglies tablečių, padalytų į tris dalis (pusryčiams, pietums ir vakarienei). Kurso gale pajusite lengvumą ir jėgų antplūdį.

14. Kosmetiniai ledukai

Ledo kubeliai su aktyvuota anglimi yra puiki priemonė, padedanti atgaivinti ir atjauninti veido odą, taip pat normalizuojanti prakaito liautų veiklą. Sutrintas anglies tabletes sumaišykite su vandeniu (1 tabletė – 100 g vandens), supilstykite į ledukų formeles, užšaldykite ir naudokite rytinėmis procedūroms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)