Actas

Šios priemonės purkškite ant pelėsio pažeistų plotų, palikite kelias valandas, tada patrinkite šepečiu ir nuvalykite acto likučius švaria pašluoste. Vandens jokiais būdais naudoti negalima. Jei erzina acto kvapas, galima į jį įlašinti kelis lašus aromatinio aliejaus.

Maistinė soda

Sodą sumaišykite su vandeniu ir purkškite gauto tirpalo ant pelėsio pažeistų plotų. Palikite priemonę kelioms valandoms, dar geriau – visai nakčiai. Po to apdorotus plotus nuvalykite švaria ir drėgna pašluoste.

Arbatmedžių aliejus

Sumaišykite 2 arbatinius šaukštelis arbatmedžių aliejaus su 2 stiklinėmis vandens. Tirpalu išpurkškite pelėsinio grybelio pažeistus plotus arba užtepkite priemonės pašluoste. Kiekvieną kartą prieš naudojimą indelį su priemone būtina supurtyti.

Vandenilio peroksidas

1 arbatinį šaukštelį vandenilio peroksido sumaišykite su 1 stikline vandens. Priemonės purkškite ant pelėsio pažeistų plotų. Palaukite 15 minučių, o tada nuvalykite priemonės likučius drėgna pašluoste.

Baliklis

Kelis arbatinius šaukštelius baliklio sumaišykite su 1 litru vandens. Tirpalo purkškite ant pažeistų plotų ir patrinkite šepečiu. Vandens naudoti negalima.

Amoniakas

Lygiomis dalimis sumaišykite amoniaką ir vandenį. Šio tirpalo purkškite ant pažeistų plotų. Palaukite 15 minučių ir apdorotą plotą patrinkite šepečiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)