Skalbyklė ne visada gali džiuginti ilgu eksploatacijos laiku, nes daug kas priklauso nuo vandens ir naudojamų skalbimo priemonių. Daugumoje miestų vandentiekio vanduo būna labai kietas ir turi daug įvairiausių priemaišų, kurios susidaro vamzdynuose. Kova su šiuo reiškiniu yra sudėtinga, o kartais būna netgi beviltiška.

Tačiau egzistuoja visiškai nekenksmingas būdas išvalyti nuo tokių vandens priemaišų užsiteršusią skalbyklę. Profilaktiškai šią procedūrą pakaks atlikti kartą per tris mėnesius. Visa paslaptis susijusi su paprasčiausia citrinų rūgštimi. Standartinei skalbyklei, skirtai 3,5 kg skalbinių, pakaks keturių pakelių citrinų rūgšties po 15 g.

Į stalčiuką, skirtą skalbimo milteliams, supilame citrinų rūgštį ir nustatome visą skalbimo režimo ciklą su kuo aukštesne vandens temperatūra. Dažniausiai tai būna medvilnei skirtas režimas su 90 laipsnių temperatūra. Citrinų rūgštis kuo puikiausiai ištirpdo apnašas skalbyklės viduje. Jei jus kankina nuojauta, kad citrinų rūgštis nesusidoros su šia užduotimi, paruoškite stipresnį citrinų rūgšties tirpalą, kuris įveiks bet kokias kalkių nuosėdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)