Taigi mikrobangų krosnelė jums padės:

1. ...išspausti citrinų ar laimo sultis

Įdėkite citriną į mikrobangų krosnelę ir maždaug 20 sekundžių nustatykite didelį šildymo galingumą. Citrina taps itin sultinga.

2. ...sudžiovinti žoleles

Daugelis žmonių patys renka ir džiovina prieskonines ar vaistines žoleles. Pasirodo, kad kelias minutes pašildžius petražoles ar kitas žoleles mikrobangų krosnelėje, jos puikiai sudžiūsta.

3. ...nulupti česnaką

Imame česnaką, dedame jį į mikrobangų krosnelę ir nustatome didžiausią šildymo galingumą 15-ai sekundžių. Nulupti česnaką bus žymiai lengviau.

4. ...atšviežinti apdžiūvusią duoną

Taip, tai įmanoma. Įvyniokite duoną į drėgną rankšluostį ir įdėkite ją į mikrobangų krosnelę dešimčiai sekundžių. Kartokite šią procedūrą, kol pasieksite pageidaujamą duonos drėgnumą.

5. ...suteikti bulvių traškučiams traškumo

Sudrėkusius bulvių traškučius paberkite ant rankšluosčio, įdėkite į mikrobangų krosnelę ir šiek tiek pašildykite. Rankšluostis sugers drėgmę ir traškučiai vėl taps traškūs.

6. ...pasidaryti karštą kompresą

Tai padaryti išties paprasta. Drėgną rankšluostį maždaug vieną minutę pašildykite mikrobangų krosnelėje.

7. ...nulupti vaisių ir daržovių žieveles

Tiek persikus, tiek pomidorus bus nulupti kur kas lengviau, jei 30 sekundžių pašildysite juos mikrobangų krosnelėje. Tuomet leiskite jiems dvi minutes atvėsti.

8. ...pašalinti pašto ženklus

Jums tereikia ant pašto ženklo užlašinti kelis lašus vandens ir įdėti voką į mikrobangų krosnelę maždaug 20 – 30 s. Pašto ženklas iš karto atsiklijuos.

9. ...nulupti svogūną

Tiesiog nupjaukite svogūno galiukus ir įdėkite jį į mikrobangų krosnelę maždaug pusei minutės. Tada jį supjaustykite. Ašarų bus kur kas mažiau.

10. ...suskystinti sukietėjusį medų

Viskas paprasta. Nuo medaus indelio nuimkite dangtelį ir įdėkite medų į mikrobangų krosnelę. Nustatykite didžiausią galingumą ir šildykite dvi minutes. Panašiai galima reanimuoti ir susikristalizavusį medų.

11. ...išvirti kiaušinius

Dubenėlyje, skirtame mikrobangų krosnelėms, užvirkite vandenį. Įpilkite į jį šiek tiek baltojo acto ir įmuškite kiaušinį. Tuomet dantų krapštuku lengvai pradurkite trynį, uždenkite dubenėlį plonu dangteliu ir įdėkite į mikrobangų krosnelę 30-čiai sekundžių. Po to apverskite kiaušinį ir dar pavirkite 20 sekundžių.

12. ...atšviežinti sumuštinius

Jei po šventės liko nesuvalgytų ir apdžiūvusių sumuštinių, nepergyvenkite. Suvyniokite juos į popierinį rankšluostį ir pašildykite mikrobangų krosnelėje.

13. ...paskleisti aromatą

Jei norite, kad virtuvėje tvyrotų malonus aromatas, jums vėl padės mikrobangų krosnelė. Jeigu joje 15 sekundžių pašildysite riešutus, sėklas ir prieskonius, jūsų bute pasklis nuostabus kvapas.

14. ...iškepti kiaušinienę per 3 minutes

Kartais būna atvejų, kai pusryčius reikia paruošti per keletą minučių. Žalius kiaušinius dubenėlyje išplakite su šlakeliu pieno, užtarkuokite sūrio, įberkite druskos ir pipirų. Dėkite dubenį į mikrobangų krosnelę ir nustatykite šildymą pusantros minutės. Patarimas: po 45 sekundžių nuo šildymo pradžios ištraukite kiaušinienę ir pamaišykite.

15. ...pasigaminti bulvių traškučius

Daug kam atrodo, kad pasigaminti bulvių traškučius namų sąlygomis yra beveik neįmanoma. Iš tikrųjų sunkumas tik vienas – itin plonais griežinėliais supjaustyti bulves. Kai tai padarysite, sudėkite griežinėlius ant lėkštės ir kiškite juos į mikrobangų krosnelę trims minutėms. Periodiškai juos ištraukite ir apverskite (beje, kiekvieną kartą, kai tai darysite, sumažinkite šildymo galingumą).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)