1 priežastis – gražiname lakuotiems batams blizgesį

Šį sezoną ypač madingi lakuoti batai, laku dengtos drabužių detalės. Lakas turi vieną trūkumą – jis greitai skilinėja, ant jo matosi dėmelės. Pasitelkite į pagalbą pieną, nes jis puikiai minkština. Sumirkykite minkštos medžiagos gabalėlį pienu, patrinkite visas problemines vietas ir palikite galutinai išdžiūti. Tada švelniais tapšnojamaisiais judesiais nutrinkite pėdsakus. Maži įbrėžimai turėtų akyse užsitraukti.

2 priežastis – šaliname nedidelius porceliano indų įtrūkimus

Neįprastas metodas, ne kartą aptartas porceliano kolekcininkų forumuose. Jei porceliano lėkštės ir puodeliai pasidengė smulkių įtrūkimų voratinkliu, galima pamėginti juos pakoreguoti. Į puodą įpilkite pieno, sudėkite porcelianinius indus ir užkaiskite puodą ant viryklės. Kai užvirs, sumažinkite kaitrumą ir virinkite 45 min. Po tokios pieno vonios indai ar statulėlės atrodys lyg ką tik iš degimo krosnies.

3 priežastis – blizginame sidabrą

Švelniausias patamsėjusio sidabro valiklis jau yra jūsų virtuvėje. Į stiklinę pieno įpilkite 1 šaukštą acto, išmaišykite, įmerkite sidabro dirbinį ir palaikykite pusvalandį. Paskui nuplaukite šiltu vandeniu ir patrinkite drėgnu skudurėliu. Pigu ir veiksminga.

4 priežastis – minkštiname odą

Visi girdėjo apie Kleopatrą ir jos pieno vonias. Kalba, kad ir Anglijos karalienė Elžbieta I kartais leisdavo sau taip pasilepinti, puoselėdama sniego baltumo odą. Šiais laikais karališka prabanga visiems prieinama. Įpilkite į šiltą vonią sauso pieno, ir pamiršite odos sausumą, pleiskanojimą. Puiki priemonė šaltuoju metų laiku, tinka net jautriausiai odai. Beje, galima pasidaryti pieno kaukę veidui – šaukštelį sauso pieno praskieskite vandeniu iki pastos konsistencijos, užtepkite ant veido, kai išdžius, nuplaukite šiltu vandeniu.

5 priežastis – švelniname žuvies skonį

Apkepta ar orkaitėje kepta žuvis bus švelnesnio skonio, jei prieš terminį apdorojimą kiek pamirkysite ją piene. Gal ir keistokai skamba, bet verta pabandyti.

6 priežastis – valome rašalo dėmes

Rašalu aplietus drabužius nėra sudėtinga išplauti. Kuo greičiau pamerkite nukentėjusį drabužį į pieną, geriausia – visai dienai ar nakčiai. Galima įpilti citrinos sulčių, kad geriau balintų. Na o paskui – įprastas skalbimas mašina. Jei rašalo užpilta ant kilimo, sumaišykite pieną su krakmolu ir užtepkite šios košelės ant dėmės. Kai išdžius, susiurbkite miltukus.

7 priežastis – be chemijos valome makiažą

Dėl natūralių fermentų ir drėkinamųjų baltymų ypatybių pienas gali atstoti makiažo valymo priemonę. Kad sustiprintumėte maitinamąjį poveikį, galite naudoti migdolų pieno arba įlašinti į pieną kelis lašus migdolų aliejaus. Migdoluose gausu riebalų rūgščių ir antioksidantų, kurie natūraliai stabdo senėjimą. Sumirkykite vatos diskelį pienu ir švelniai patrinkite odą. Puikus sprendimas natūralios kosmetikos šalininkėms arba merginoms, kurių oda alergiška cheminiams komponentams.

8 priežastis – gaiviname plaukus

Didžiąją mūsų plaukų dalį sudaro baltymai. Nors baltymas baltymui nelygu, daugelis kirpėjų sako, kad pienas puikiai atgaivins pažeistus plaukus. Pakanka išplovus šampūnu perskalauti plaukus pienu, o tada – dar kartą perskalauti vandeniu.

9 priežastis – gaminamės saugų skutimosi kremą

Kaip ir gaminantis drėkinamąją kaukę, sumaišykite sausą pieną su vandeniu iki pastos konsistencijos. Šis rankų darbo skutimosi kremas tinka ir jautriai vyrų odai, ir moterų kojoms ir net pikantiškesnėms kūno vietoms skusti.

10 priežastis – gydo nudegimus

Persikaitiname saulėje ne tik atostogų metų – taip greitai gali nutikti ir sodyboje. Turbūt visiems yra tekę teptis nudegusią saulėje odą kefyru ar grietine. Yra ir švelnesni kvapo senelės priemonių alternatyva. Sumirkykite švarią kempinėlę piene ir palaikykite ant nudegusios vietos 10–15 min. procedūrą kartokite kas kelias valandas. Riebalai ir baltymai skatina greitą audinių regeneraciją, tuo pačiu ramina, minkština odą. Ir jokio rūgštaus kvapo.

11 priežastis – jei nusideginote liežuvį...

...atsigerkite kelis pieno gurkšnelius. Tai sušvelnins skausmą ir nemalonūs pojūčiai greičiau praeis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)