1. Losjonai, kremai ir šampūnai plastmasinėse pakuotėse

Užsuktą flakoną įdėkite į dubenį su karštu vandeniu. Palaukite pora minučių. Nuo šilumos likučiai suminkštės, bus galima juos lengvai išspausti.

2. Žemės riešutų sviesto, džemo ir medaus likučiai stiklainyje: paverskime juos naudingais pusryčiais.

Jei jau iškabinote šaukšteliu visus likučius, bet gardaus turinio dar likę, palepinkite save skanėstu. Įberkite į stiklainiuką avižinių dribsnių ar kokių sausų pusryčių, įpilkite peno (1 : 1), įdėkite pusę smulkiai pjaustyto banano, užsukite stiklainiuką ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą. Ryte jūsų lauks skanūs šalti pusryčiai.

3. Alyvuogių aliejus: darome padažą

Butelyje liko truputis alyvuogių aliejaus? Įpilkite šlakelį acto, įberkite džiovintų žolelių, pvz., bazilikų, čiobrelių. Suplakite. Štai jums universalus užpilas salotoms.

4. Dantų pasta: iškočiokime

Kad išspaustumėte iš tūbelės dantų pastos likučius, siūlome originalų sprendimą – pakočiokite kočėlu. Porą kartų pakočiokite nuo savęs – ir dantų pastos užteks dar keliems kartams.

5. Kečupas: prireiks šiaudelio

Kad nebūtų sunku pagardinti kečupu vakarienę, įstatykite į indelį plastmasinį šiaudelį. Neilgam – vos šiaudelis palies dugną, iš karto ištraukite. Pakanka poros sekundžių, kad susidarytų oro kišenė ir padažas lengvai bėgtų iš indelio.

6. Blakstienų tušas bus vėl kaip naujas, įlašinus skysčio lęšiams.

Jei blakstienų tušas padžiūvo, neskubėkite mesti jo į šiukšlių dėžę. Įlašinkite į tūbelę kelis lašus skysčio kontaktiniams lęšiams. Tiks ir lašai akims. Suplakite tūbelę, 5–6 kartus įkiškite ir ištraukite šepetėlį. Tušas vėl bus kaip naujas. Beje, tokiu būdu nereanimuokite visiškai pasenusio tušo – vis tik tušą reikia keisti, higienos sumetimais. Jokiu būdu nelašinkite į tušą vandens – rizikuojate galutinai sugadinti tušą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)