Užuolaidos

Gali atrodyti, kad užuolaidos – ne tokios jau nešvarios, bet ant jų susikaupia daug dulkių, žiedadulkių ir nešvarumų. O jei dar turite malkomis kūrenamą židinį, įvairių sankaupų gali būti tikrai daug.

Kaip valyti:
Jei jūsų užuolaidos lininės, šilkinės su papuošimais, neškite jas sausam valymui į valyklą. O jei medvilninės su ąselėmis, skalbkite jas skalbimo mašinoje.

Dekoratyvinės pagalvėlės

Kaip smagu pasidėti po galva dekoratyvinę pagalvėlę, žiūrint kokį filmą. BET dekoratyvinės pagalvėlės – tikros dulkių bombos. Ir valyti reikia ne tik užvalkalą – viduje kaupiasi dulkių erkutės.

Kaip valyti:
Galima išsiurbti dulkes nuo pagalvėlių paviršiaus, bet vidinę pagalvėlės dalį galima tik išskalbti. Įdomiausia tai, kad pagalvėlės iš plunksnų kur kas geriau skalbiasi nei sintetinės. Išplovę pagalvėles, sudėkite į džiovyklę su nedidelio kaitrumo programa, kad nebūtų pažeista medžiaga.

Lauko baldai

Lauko baldams tenka ištverti įvairias oro sąlygas, natūralu, kad jiems reikia daugiau priežiūros. Jie apdulka, ant jų pina voratinklius vorai, kaupiasi žiedadulkės, o jei tie baldai mediniai, jie dar ir skilinėja.

Kaip valyti:
Medinius baldus prieš alyvuodami pirmiausia nuplaukite acto ir vandens mišiniu. Jei jūsų lauko baldai aptraukti, nuvalykite drėgna šluoste, prieš prasidedant ir baigiantis sezonui.

Užklotai

Daugelis papurena dekoratyvines pagalvėles, tuo ir apsiriboja. O kaip užklotas, kuriuo užsiklojate vakarais, jaukiai įsitaisę ant sofos? Užklotas greičiausiai nešvarus, ypač jei turite gyvūnų.

Kaip valyti:
Užklotą plaukite skalbimo mašinoje. Jei jis su spurgais, skalbkite šaltu vandeniu su švelniu skalbimo režimu.

Vonios kilimėlis

Kiekvieno į vonią įeinančio žmogaus pėdos arba batų, šlepečių padai užmina ant vonios kilimėlio, tačiau kažkodėl vonios kilimėlis plaunamas labai retai.

Kaip valyti:
Kas kelias savaites ar bent kartą per mėnesį įmeskite vonios kilimėlį į skalbimo mašiną. Jei viena kilimėlio pusė yra iš gumos, nedėkite kilimėlio į džiovyklę, tiesiog pakabinkite, kad išdžiūtų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)