Nors baldai nėra gyvi, reikia juos prižiūrėti ir jais rūpintis. Ypač antikvarine spinta ar stalu, kurie tarnauja jau kelias kartas. Turintys tokių antikvarinių retenybių pasirengę dulkeles nuo jų nupūsti. Ir vis tik atsitinka taip, kad ant medinių baldų lieka dėmių nuo puodelių ir karštų lėkščių. Jei ir ant jūsų baldų atsirado šviesių ratų, nenusiminkite ir verčiau imkitės priemonių baldamas gelbėti, pataria novate.ru.

Senoviniai baldai – jautrūs dirbiniai. Net jei jie pagaminti iš ąžuolo, laku padengtas paviršius jautrus, ypač dėmėms nuo karštų indų. Pavyzdžiui, nereikėtų statyti ant medinių baldų labai šaltų arba labai karštų indų be padėkliukų. Drėgmė prasiskverbia po laku ir atsiranda dėmių. Taigi kiekvienas kavos puodelis kelia pavojų jūsų mediniam stalui.

Tiesa, nėra taip baisu, egzistuoja išsigelbėjimas nuo dėmių. Pradžiai dėmes reikia identifikuoti. Jei pamatėte ant medinių baldų šviesių, pieno balkšvumo ar pilkų dėmių, vadinasi, drėgmė prasiskverbė tik į laką, o paties medžio nepasiekė. Išvalyti tokias dėmes nesudėtinga. O jeigu ratai tamsūs, greičiausiai pažeistas medinis paviršius ir teks įdėti daugiau pastangų.

Panagrinėkime konkrečius pavyzdžius.

Kaip išvalyti iš medinių baldų šviesias dėmes

Jums reikės:

1. Lygintuvo,
2. Labai tankaus sauso audinio (idealiai tiks rankšluostis).

Kaip valyti:

1.Uždenkite dėmę audiniu.
2. Išpilkite iš lygintuvo visą vandenį ir nustatykite žemiausią temperatūrą (tai būtina, lygintuvas neturi būti karštesnis už kavos puodelį).
3. Šiltu lygintuvu imkite lyginti audinį, užtiestą ant dėmės. Kas 5–10 brūkštelėjimų pakelkite audinį ir pažiūrėkite, kaip atrodo dėmė. Nuo šilumos drėgmė, kuri ir yra dėmės priežastis, išdžius, o ratai išnyks.

Kaip išimti tamsias dėmes iš medinių baldų

Jums reikės:

1. Sauso dantų šepetėlio,
2. Dantų pastos.

Kaip valyti:

Užspauskite ant dantų šepetėlio truputį dantų pastos (ne ant dėmės) ir trinkite, trinkite, trinkite. Aukšta temperatūra nepadės išvalyti tamsių dėmių, o mechaninis trynimas gali padėti. Po procedūros nuvalykite dantų pastos likučius minkštu audiniu ir nublizginkite baldą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)