Nieko sudėtingo šiuose siūlymuose nėra, tereikia skirti tam šiek tiek laiko.

1. Kraujavimo stabdymas

Cukrus gali būti naudojamas kraujavimui sustabdyti, kai įsipjaunama ar susiduriama su pažeistos odos nemalonumais, rašo novate.ru. Paprasčiausiai ant žaizdos berkite cukraus ir apvyniokite tvarsčiu. Kraujas tuoj pat ims tirštėti ir nustos tekėjęs, o įpjovimo vieta užgis labai greitai.

2. Kūno šveitiklis

Cukrus – puiki priemonė odai puoselėti. Šios smulkios ir saldžios kruopelytės tobulai šalina nešvarumus, negyvas odos ląsteles, siaurina poras, drėkina ir netgi pasižymi odos senėjimo požymius slopinančiu poveikiu. Taigi prasminga paruošti kūnui skirtą šveitiklį, suteiksiantį odai lygumo – ji taps aksominė. Sumaišykite kelis šaukštus cukraus su alyvuogių ar kokosų aliejumi, įlašinkite kelis lašus bet kokio eterinio aliejaus, gerai išmaišykite ir sukrėskite masę į indą su dangteliu. Šią priemonę naudokite 1-2 kartus per savaitę.

3. Skintų gėlių puokštės

Į vazą su vandeniu įberkite 3 šaukštus cukraus ir pilkite 2 šaukštus acto. Toks tirpalas suteiks galimybę džiaugtis šviežiomis gėlėmis ilgiau.

4. Laužo kūrimas

Laužui skirtas malkas pabarstykite cukrumi ir tik tada pradėkite jį kurti. Cukrus degimo stiprumą gali padidinti daugybę kartų, taigi rezultatą pasieksite be didesnių pastangų.

5. Dėmių šalinimas

Cukrus kuo puikiausiai įveiks tiek giliai į audinį įsiskverbusias, tiek ir šviežios žolės paliktas dėmes. Ištirpinkite šiek tiek cukraus nedideliame vandens kiekyje – konsistencija turėtų būti panaši į tirštą košelę. Paruošto mišinio dėkite ant dėmės ir palikite kelioms valandoms. Tada daiktą skalbkite, kaip įprasta.

6. Priemonė nuo žagsėjimo

Jei vargina žagsėjimas, į burną įsidėkite gabalėlį ar šaukštelį biraus cukraus ir laikykite, kol visiškai ištirps. Ši gudrybė padės įveikti net ir labai stiprų žagsėjimo priepuolį.

7. Rankų valymas

Nuo rankų nuvalyti tepalus, riebalus ar bet kokius kitus sunkiai įveikiamus nešvarumus padės cukrus. Nedideliame vandens kiekyje ištirpinkite cukraus tiek, kad rezultatas būtų panašus į tirštą košelę. Ja tepkite rankas, patrinkite ir nuplaukite vandeniu. Ši procedūra leis greitai pašalinti riebalus bei nešvarumus.

8. Kepinių šviežumas

Jei norite, kad tortai, pyragaičiai, sausainiai ir duona nesugestų ir nesudžiūtų, kepinius laikykite hermetiškuose induose, į kuriuos dėkite kelis gabalėlius cukraus. Ne ką prasčiau ši priemonė padės išvengti ir pelėsio atsiradimo ant sūrio.

9. Nemalonių kvapų naikinimas

Cukrus padės atsikratyti įsigėrusių degėsių ar žuvies kvapų virtuvėje. Paprasčiausiai gabalėlį cukraus įdėkite į seną metalinį dubenį ir jį uždekite.

10. Priemonė širšių įkandimams gydyti

Jei įkando širšė ar bitė, ant pažeisto odos ploto berkite cukraus. Ši paprasta priemonė ištrauks nuodus ir užkirs kelią patinimų susidarymui.

11. Priemonė nudegimams ant liežuvio gydyti

Gabalinį cukrų galima naudoti tais atvejais, kai reikia numalšinti skausmą nusideginus liežuvį ar burnos gleivinę karštu gėrimu ar maistu. Dėkite šiek tiek cukraus ant pažeisto ploto ir skausmas neilgai trukus nurims.

12. Vabzdžių gaudyklė

Jei uodai ir širšės trukdo maloniai laiką leisti gamtoje, paruoškite joms paprastą gaudyklę. Iš perpjauto plastikinio butelio padarykite piltuvėlį ir pripildykite jį cukrumi, vandeniu ir mielėmis. Pastarosios išskiria anglies dioksidą, kuris traukia museles, muses ir uodus, o cukrus sudomins kitus vabzdžius.

13. Krakmolyti daiktai

Krakmolyti daiktai kur kas standesni, tvirtesni, mažiau glamžosi ir ilgiau išlieka švarūs. Vis tik krakmolyti juos galima ne tik krakmolu, bet ir cukrumi. Tam skirtą sirupą paruoškite ištirpindami 5-6 šaukštus cukraus litre vandens. Sirupą virkite tol, kol cukrus visiškai ištirps vandenyje. Daiktus į karštą sirupą įmerkite, tada išgręžkite, ištiesinkite ir išdžiovinkite.

14. Pasta depiliacijoms

Depiliacija cukraus pasta – tai populiari procedūra, kuri padės ilgam atsikratyti nepageidaujamų plaukelių, oda taps lygi ir švelni. Tokią procedūrą atlikti galite namuose. Jai atlikti jums prireiks paruošti specialią pastą iš 10 šaukštų cukraus, 4 šaukštų vandens ir 0,5 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties. Visus ingredientus maišykite puode storu dugnu, kaitinkite ant nedidelės kaitros, dažnai masę pamaišydami, kad ši neprisviltų. Kai pasta taps karamelinio atspalvio, vos tamsesnė už šviesų alų, puodą nuo kaitros nuimkite, masę atvėsinkite ir imkitės depiliacijos.

15. Kambarinių augalų trąšos

Jei norite paspartinti kambarinių augalų augimą, trokštate, kad gėlės būtų gyvybingos ir gausiai žydėtų, būtina periodiškai jas patręšti cukrumi. Itin aktualios šios trąšos žiemos periodu, kai augalai susiduria su rimtu ultravioletinių spindulių trūkumu. Galima paprasčiausiai užkasti į augalo vazone esančią žemę arbatinį šaukštelį cukraus, o tada jį laistyti švariu vandeniu arba sirupu, paruoštu ištirpinus šaukštą cukraus 0,5 l vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)