Kažin ar atsirastų galinčių pasiginčyti, kad būtent šis klausimas sukelia daugiausia konfliktų mūsų planetoje.

Vis tik išlaidas šis buities prietaisas neabejotinai padidina, nes šį naudingą virtuvės pagalbininką bet kuo maitinti negalima – jam tinka tik specialios tabletės. Daugeliui puikiai žinoma, kad šios tabletės kainuoja daugiau nei įprasta indams plauti skirta priemonė.

Vis tik nuliūsti anksčiau laiko nevertėtų. Štai paprastas būdas savarankiškai pagaminti tokias indaplovėms skirtas tabletes ir sutaupyti. Šis receptas itin populiarus tarp interneto vartotojų. Indams plauti skirtas tabletes paruošite greitai, jos gali būti laikomos ilgai, savikaina tikrai nėra didelė, o efektyvumas mažai nusileidžia pirktinėms priemonėms.

Indaplovėms skirtoms tabletėms paruošti jums prireiks:

Natūralūs valikliai

  • 2 stiklinių sodos;
  • 2 stiklinių boro rūgšties (šios rūgšties miltelių pavidalu ieškokite vaistinėse ar sodininkystei skirtų prekių parduotuvėse);
  • 0,5 stiklinės angliškos druskos (magnezijos), bet tiks ir paprasta;
  • 0,5 stiklinės acto;
  • 15-20 lašų eterinio citrinų aliejaus (jei pageidaujate malonaus aromato);
  • formos ledukams;
  • talpos tabletėms laikyti.

Viename giliame inde sumaišykite visus ingredientus. Soda ir actas pasižymi šnypščiančiu efektu ir išskiria putas – tai normalu, neišsigąskite. Svarbiausia ingredientus dėti neskubant, palaipsniui.
Soda efektyviai pašalina riebalus, boro rūgštis dezinfekuoja, druska minkština kietą vandenį, actas padeda apjungti visus ingredientus į vieną ir pasižymi valomosiomis savybėmis, o eterinis aliejus suteikia gaivumo.

Kruopščiai sumaišę visus ingredientus paskirstykite masę į ledukams ar kepiniams skirtas formeles. Palikite stingti sausoje tamsioje vietoje 24 valandoms.

Toliau viskas paprasta – šių tablečių naudojimas nesiskiria nuo pirktinių. Recepte nurodyti kiekiai skirti 32 tabletėms paruošti, taigi mėnesiui jų turėtų pakakti.

Gamybos procesas puikiai parodytas šiame vaizdo filmuke.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)