Neseniai viena bičiulė papasakojo vieną įdomų triuką. Virdama vištienos krūtinėlę šventinėms salotoms, į puodą su vandeniu ji įmetė ketvirčiais supjaustytą raudonąjį svogūną – kartu su lukštais. Mėsa įgavo nuostabų rožinį atspalvį! Svetainė homeremediescorner.com taip pat išbandė šį metodą ir rezultatas buvo puikus.

Svogūno lukštai sriubai yra superinis ingredientas! Sultiniui jis suteiks sodrų aromatą ir nuostabų atspalvį, o jei į sriubą įmesite kelis grybukus… mmm… rekomenduojame!

Tai, ką dar sužinosite naujo apie svogūnus, jus maloniai nustebins, bet šie patarimai tikrai bus naudingi. Taigi, pristatome kelias mažai žinomas svogūnų savybes.

Kam panaudoti svogūnus?

Svogūnai idealiai pašalina anglies likučius ant puodų, keptuvių ir grilio. Kad atsikratytumėt šiuo purvu, patrinkite indus ką tik prapjautu svogūnu. Tada gerai perplaukite vandeniu ir indų plovikliu. Svogūno sultys taip pat neutralizuoja degėsių kvapą ir nuvalo paviršius.

Kad svogūnų puselės neuždžiūtų, kaip dažnai nutinka, padėkite jas ant druska pabarstytos lėkštelės nupjauta puse žemyn.

Svogūnų sultys gali pašalinti prakaito dėmes ant drabužių. Ištrinkite dėmes svogūnų sultimis, kurį laiką palaikykite ir išskalbkite drabužį, kaip įprastai. Maloniai nustebsite, kad gelsvos dėmės išnyko.

Svogūnai yra veiksminga priemonė nuo uodų, skruzdėlių ir kitų vabzdžių. Į dubenį su vandeniu įpjaustykite svogūno žiedų. Vabzdžiai aplenks šią vietą!

Svogūnai padeda pašalinti purvą nuo batų. Jais galite išvalyti batų padus, audinį ir net odą. Svogūnai pašalina net patvarias žolės dėmes.

Dėl antibakterinių savybių svogūnai padeda nuo vabzdžių įgėlimų, mažina odos sudirginimą ir uždegimą.

Svogūnų nuoviras malšina gerklės skausmą ir mažina uždegimą. Galite gerti jį su medumi – tai labai efektyvi priemonė!

Medicininės svogūnų savybės yra nesuskaičiuojamos. Svogūnų tyrelė yra puiki kaukė riebiai odai: svogūnai įveikia riebalų liaukas. Oda tampa sausesnė, išnyksta uždegimas.

Vanduo su svogūnų lukštais yra naudingas galvos odai: pašalina pleiskanas, suteikia plaukams apimties, stiprina jų augimą. Rekomenduojama perskalauti plaukus šiuo tirpalu, kai išsiplausite galvą su įprastu šampūnu.

Daug kas žino gydomąsias svogūnų savybes, bet nevartoja jų dėl aitraus kvapo. Svarbu žinoti, kad svogūnų ar česnakų kvapas išnyksta, jei užvalgote šiek tiek riešutų, gerai tinka migdolai. Svogūnai geriau už kitus produktus skatina apetitą ir yra labai naudingi.

Džiovintus svogūnus galite naudoti kaip natūralius aromatus nesaldiems pyragams ir kepiniams. Į indą, kuriame laikote miltus, įdėkite svogūno gabaliukų ir jūsų miltai įgaus apetitą žadinantį aromatą. Naminė duona ir nesaldūs kepiniai pasižymės ypatingu skoniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)