Tėvai nori, kad jų atžalos mokytųsi ir tobulėtų ne tik mokykloje, bet ir už jos ribų. Dažniausiai stengiamasi atrasti sritį, kuri vaikams teiktų įvairiapusę naudą. Šokiai kaip tik ir yra toks užsiėmimas. Jie padeda mokytis ne tik judesio meno, bet ir saviugdos bei disciplinos, rašoma pranešime spaudai.

„Vaikystėje buvau labai energingas, aktyvus, veiklus vaikas, iškrečiantis nemažai išdaigų. Tačiau vieną dieną tėvai mane nuvedė į šokių pamokas. Šiuo jų sprendimu džiaugiuosi iki šiol. Šokiai man padėjo išmokti valdyti savo emocijas, elgtis disciplinuotai, protingai planuoti savo laiką“, – sako daugkartinis Lietuvos Lotynų Amerikos sportinių šokių čempionas Jokūbas Venckus.

Šokėjui pritaria ir jo partnerė Miglė Klupšaitė. Anot jos, šokdami vaikai ne tik išsikrauna fiziškai, bet ir išmoksta konstruktyviai reikšti savo nuotaiką ir jausmus.

„Didžiausia dovana, kurią man davė šokiai, yra gebėjimas išreikšti save bei savo asmenybę. Tiek judesiais šokių aikštelėje, tiek realiame gyvenime. Šokdami vaikai atsikrato kompleksų, todėl įgauna pasitikėjimo savo jėgomis ir kitose gyvenimo srityse“, – teigia ji.

„MJ sportinių šokių akademijos“ įkūrėjai siūlo susipažinti su šokių teikiama nauda vaikams.

Padeda ugdyti asmenybę

Šokant sustiprėja vaiko asmenybė, jis geriau žino, ko nori. Iš pradžių jam gali būti sunku mokytis šokių technikos, bet, laikui bėgant, įgaunama taip reikalingos ištvermės ir kantrybės. Pamokos netgi padeda suprasti, kad ateityje irgi gali tekti susidurti su sunkumais, tačiau atkaklus darbas ir pastangos padės įveikti visas kliūtis ir suvaldyti bet kokią situaciją. Išmokus priimti tiek pergalę, tiek pralaimėjimą, vaikas įgauna daugiau pasitikėjimo savimi ir suvokimo, kad rezultatas priklauso nuo įdėto darbo.

Šokyje ypatingai svarbi disciplina ir gebėjimas išklausyti bei priimti kritiką, nes per pamokas visada ieškoma būdų, kaip toliau tobulėti. Vaikai tampa nebe tokie įžeidūs, kritiką priima daug ramiau ir su didesniu supratimu bei įsiklausymu į tai, kas jiems bandoma pasakyti.

Gerina mokslo rezultatus

Tam, kad taptum kvalifikuotu šokėju, reikia daug praktikos, drausmės ir dėmesio. Šie pamokų metu gauti įgūdžiai gali būti labai naudingi kitose vaiko gyvenimo srityse. Šokiai skatina vaikų kūrybiškumą ir padeda jiems suprasti meno vertę. Lankantieji šokių pamokas dažniausiai mokykloje, o vėliau ir universitete išsiskiria aukštesniais nei vidutiniai rezultatais.

Šokdami vaikai mokosi ir kūno kalbos, kuri labai dažnai nulemia pirmąjį įspūdį apie žmogų. Stovėjimas išsitiesus, atvira laikysena ir šypsena – tai paprasti, bet veiksmingi būdai išreikšti pasitikėjimą savimi. Būtent šokio disciplina išmoko vaiką, kaip tinkamai išreikšti šiuos dalykus.

Tobulina socialinius įgūdžius

Šokių pamokos padeda vaikams tobulinti savo socialinius ir bendravimo įgūdžius. Vaikai išmoksta dirbti komandoje, ugdo pasitikėjimo savimi ir kitais jausmą, išmoksta bendradarbiauti.

Bendraudamas su kitais savo grupės šokėjais ar konkurentais, vaikas išmoksta gerbti ne tik sau artimus, tačiau ir visus jį supančius. Šokiai padeda sumažinti nerimą dėl naujų žmonių ir vietų, tad jeigu vaikas yra drovus, įsitraukimas į šokius gali padėti susibendrauti su kitais jo amžiaus vaikais. Be to, šokant lengvai atsikratoma scenos baimės.

Gerina fizinę būseną

Vaikai, kurie reguliariai lanko šokių pamokas, ženkliai pagerina savo fizinę sveikatą. Šokiai padeda tobulinti lankstumo savybes, plėsti judesių amplitudę, ugdyti fizinę jėgą ir ištvermę. Šokant atliekami pasikartojantys judesiai pagerina raumenų tonusą, koordinaciją, ištaiso blogą laikyseną, leidžia atsikratyti antsvorio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)