Ką reikia daryti tokiu atveju, pasakoja purewow.com.

Atsispirkite pagundai susisiekti su besityčiojančiojo tėvais

Kai jūsų sūnus pasako, kad Tomas pavogė jo pinigus priešpiečiams, jums kyla noras keliauti tiesiai į Tomo namus ir aprėkti du idiotus, kurie užaugino tokį psichopatą. Tačiau tokia per pakinklius trenkianti reakcija gali ne tik pabloginti situaciją, bet dar jūsų vaikas gali ateityje liautis jumis pasitikėti.

Tad verčiau užduokite jam keletą klausimų: Kiek laiko tai tęsiasi? Ar jis bandė apie tai pasikalbėti su mokytojais? Kokia jūsų vaiko nuomonė, kaip judu turėtumėte spręsti šią problemą? Paskatinkite vaiką dalyvauti sprendimo paieškose ir nesigriebkite skubotų veiksmų, dėl kurių ateityje galite gailėtis.

Girkite savo vaiką

Net ir atmetus patyčias, jūsų vaikas vertas nuoširdaus paplekšnojimo per petį už tai, kad buvo toks sumanus, brandus ir drąsus, kad atėjo pas jus su savo problema ir ėmėsi veiksmų jai išspręsti.

Paskatinkite jį ir patikinkite, kad jis pasielgė teisingai. Užtikrinkite, kad tai nėra skundimasis ir leiskite jam suprasti, kad jis turi visą komandą žmonių, kurie pasirūpins, kad patyčios liautųsi.

Pasakykite mokytojams

Pasirūpinkite, kad atsakingi asmenys mokykloje (vaiko mokytojai, mokyklos vadovas ir psichologas) žinotų viską, kas iki šiol nutiko. Kaip geriausia pasielgti? Surašykite visas neigiamas vaiko patirtis, susijusias su patyčiomis, ir datas, kada kiekvienas incidentas įvyko.

Kalbėkitės apie tai

Taigi, jau pranešėte mokyklai apie viską, kas nutiko, ir atrodo, kad viskas susitvarkė. Vis dėlto, vien tai, kad jūsų vaikas liovėsi kalbėti apie patyčias, nebūtinai reiškia, kad toks elgesys liovėsi. Bent kartą per savaitę (pradžioje kasdien) užeikite pasidomėti, kaip klostosi reikalai mokykloje, ir paklauskite, ar jį skriaudžiančių vaikų elgesys geresnis, blogesnis ar toks pats? Jeigu vaikas išties nenori apie tai kalbėti, paprašykite jo įvertinti savo dieną skalėje nuo 1 iki 10. Galbūt jis prisipažins, kad jo diena buvo siaubinga, net jeigu ir nenori tiesiogiai kalbėti apie tai, kas konkrečiai pavertė jo dieną siaubinga.

Paskambinkite savo vaiko draugams dėl paramos

Kartais jėga slypi kiekyje, tad susisiekite su savo vaiko draugų tėvais ir sukurkite veiksmų planą, jeigu patyčių situacija pasikartotų. Paraginkite juos laikytis drauge ir remti vieni kitus, jie būtų kavinėje, eitų namo iš mokyklos ar aikštelėje žaistų krepšinį.

Namuose kurkite pozityvią aplinką

Jeigu jūsų vaikas mokykloje šiuo metu susiduria su sunkumais, tai praeis, tačiau kol taip nutiks, privalote jam namuose sukurti oazę. Leiskite jam po mokyklos pasižiūrėti jo mėgstamą televizijos laidą, paruoškite pietums jo mėgstamą patiekalą, paskaitykite jam prieš miegą papildomą pasaką. Žinoma, negalėsite jo amžiais lepinti, bet kai jo nuotaika prasta, tikrai nepakenks papildomas jūsų meilės demonstravimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)