Siekiant sukurti pavėsį ir apsaugoti atžalą nuo kaitrių saulė spindulių, dažniausiai vežimėlis uždengiamas plona medžiaga. Tačiau tuomet kaip tik kyla rizika vaikui perkaisti. Taip sukuriamas krosnies efektas. Kadangi oras viduje necirkuliuoja, temperatūra gali labai greit pakilti, panašiai kaip karštyje paliktame automobilyje.

Vienas tyrimas parodė, kad jei neuždengto vežimėlio viduje temperatūra siekė 22 laipsnius, kai jis buvo uždengtas plonu audiniu, temperatūra vos per pusvalandį šoktelėjo iki 34 laipsnių. Už valandos termometras rodė beveik 38 laipsnius.

Specialistai geriau pataria vežimėlį dengti ne austu audiniu, o tinkliniu, kad oras galėtų cirkuliuoti. Kitas variantas – prie vežimėlio pritvirtinamas skėtis. Galite vasarai įsigyti lengvą, sulankstomą vežimėlį-skėtuką.

Taip pat derėtų nepamiršti reguliariai tikrinti vaiko temperatūros. Jei vaikas prakaituoja, yra lipnus, palietus jaučiasi karštis, laikas trauktis į pavėsį. Vyresnius nei 6 mėnesių vaikus prieš išeidami į lauką ištepkite apsauginiu kremu nuo saulės.