Purewow.com įkvėpimui pateikiame septynias madingiausias šio sezono sodų tendencijas.

Švelni romantika

Šį sezoną Paryžiaus podiumuose karaliavo romantika – švelnūs raukiniai, dramatiška apimtis ir tonos rožinės spalvos. Ir ši nostalgiška estetika persikelia į sodą. Akcentuojami vešlūs, spalvingi augalai – tokios gėlės, kaip bijūnai, rožės ir pilnavidurės tulpės.

Laukinės pievos

Šių metų devizas – paprastumas ir natūralumas, tad kraštovaizdžio architektai pastebėjo padidėjusią natūralaus vaizdo, kurio nereikia dažnai judinti, paklausą. Įsivaizduokite prerijas primenančias pievas ir laukus, aukštas auksines žoles, net pievų gėles – priklausomai nuo topografijos ir klimato.

Bičių sodai

Ar žinojote, kad bitės ir kiti vabzdžiai apdulkina 75 proc. visų pasaulio augalų? Ir ar žinojote, kad jų populiacijos sparčiai mažėja? Spalvingi bičių sodai (lysvės ir klombos su vabzdžius pritraukiančiais augalais – drugeliu sodais vadinamomis budlėjomis arba kosmėjomis) yra ne tik gražūs – juos lengva įsirengti ir prižiūrėti, be to, jie padeda išsaugoti nykstančią ekosistemą.

Aviliai

Vazonai kaip akcentas

Šį pavasarį nebebus populiari „sodo vazonuose“ koncepcija. Dabar bus madinga kaip akcentą pastatyti didelį vazoną su augalu – pavyzdžiui, citrusiniu medžiu, dideliu buksmedžiu ar vešliu levandų krūmu.

Natūralizmas, puoštas akmenimis

Sodai kaip ir mityba juda link natūralumo, tvarumo, vietos gamybos. Sode bus aktualūs akmenys ir uolos, mišrios organinės medžiagos, apžėlę plotai.

Gėlės vietoj cemento

Šį pavasarį akmenimis ar plytelėmis grįsti sodai apauginami žaliais augalais, kurie žydi miniatiūriniais žiedeliais. Pasijusite tarsi patekę į paslaptingą sodą, tik eidami per akmenis pasistenkite nesumindžioti juos supančių augalų.

Gyvenimo džiaugsmas

Prabangios tekstūros, minkšti audiniai, lauko žaidimai ir smagumai – lauko erdvės šį sezoną bus labiau apgalvotos, dramatiškesnės ir viliojančios praleisti daugiau laiko lauke. Kad gyvenimo džiaugsmas augtų ir stiprėtų.

Sodas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)