Šioje parodoje galima rasti viską, kas supa žmogų kasdieniame gyvenime: tai ir namams skirti daiktai nuo baldų, šviestuvų iki dekoratyvinių aksesuarų, taip pat dovanos, suvenyrai, floristika, juvelyrikos dirbiniai, bižuterija, indai, virtuvės ir stalo įrankiai.

Paroda AMBIENTE

Paroda sulaukia milžiniško susidomėjimo – pernai joje dalyvavo daugiau kaip 4000 dalyvių iš 95 pasaulio šalių, o parodą aplankė 136 000 lankytojų iš... 143 pasaulio šalių. Parodos lankytojų skaičiai nestebina – čia keliauja tie, kurie ieško įkvepiančių namų, gyvenimo būdo idėjų. Keli patarimai, ko verta nepraleisti.

Paroda AMBIENTE

Svarbu žinoti, ką norite pamatyti

Paroda užima įspūdingą plotą – daugiau 300 000 kvadratinių metrų, o tai – 23 maždaug futbolo stadiono dydžio paviljonai, kuriuos vien pereiti per kelias dienas gali būti neįmanoma misija. Todėl labai svarbu žinoti, kokios plataus vartojimo prekių grupės jus domina labiausiai. Lankytojų patogumui paroda suskirstyta į tris temines erdves. „Living“ pristatomi interjero dizaino, namų apyvokos daiktai. „Giving“ – įvairios dovanos, suvenyrai, asmeniniai aksesuarai. „Dining“ eksponuojama viskas, kas skirta virtuvei ir stalo serviravimui. Beje, „Dining“ ekspozicija užima daugiau kaip pusę viso parodos ekspozicinio ploto, todėl laikoma didžiausia virtuvei, stalo dekoravimui ir įrankiams skirta paroda pasaulyje.

Paroda AMBIENTE

Parodos svečias – Didžioji Britanija

Kasmet parodoje svečio teisėmis dalyvauja konkreti šalis, kuri pristato įspūdingą įvairių renginių programą. 2017 metais svečio teisėmis dalyvauja Didžioji Britanija. Geriausių britų kompanijų, teminės ekspozicijos žada daug siurprizų ir ruošiasi nustebinti ekstravagantiškais britų gyvenimo būdo tradicijų, dizaino, mados, muzikos pristatymais.

Paroda AMBIENTE

Nepraleiskite teminių renginių

Ši paroda itin patraukli lankytojams ir dėl palydinčių renginių gausos. Kur vyks „Stars on Stage. How we cook today“ turėtumėt lengvai atsekti pagal nosį kutenančius kvapus – šiame šou virtuvės šefai ir kulinarijos žvaigždės gyvai gamins ir demonstruos įvairių virtuvės įrankių galimybes.

Paroda AMBIENTE

„Trendwatcher“ – Nyderlandų taikomųjų menų univeristeto Fontys studentai parodoje tyrinės ir pateiks savo dizaino tendencijas ir prognozes. Verta aplankyti ir „Solutions“ – šiai ekspozicijai iš parodos dalyvių buvo atrinkti namų apyvokos daiktai, kurie gal ir atrodo neįprastai, tačiau tikrai pravers buityje. Parodoje tradiciškai bus pristatoma ir intriguojanti interjero dizaino tendencijų ekspozicija „Trends“.

Paroda AMBIENTE

Dizaino konkursai ir nugalėtojų ekspozicijos

Parodoje „Ambiente“ daug dėmesio skiriama dizainui. Kelios dizaino ekspozicijos, kurių apžiūrai verta skirti laiko. „German Design Award“ – Vokietijos dizaino apdovanojimus pelniusių daiktų ekspozicija. Parodoje taip pat bus paskelbti ir pristatyti dizaino konkurso „Design Plus“ nugalėtojai.
Dar viena intriguojanti ekspozicija kulinarijos mėgėjams „KitchenInnovation of the Year“, kurioje bus eksponuojami garsiausių pasaulio kompanijų inovatyvūs virtuvės įrankiai, technika ir aksesuarai. Užsukite ir dvi jauniesiems dizaino talentams ir kūrybinėms kompanijoms skirtas zonas „Next“ ir „Talents“, kuriose pagrindinis dėmesys – dizaino idėjoms ir prototipams.

Paroda AMBIENTE