Alytaus miesto savivaldybėje atidaryta R. Šaparnio grafikos darbų paroda. Kiekvienas paveikslas turi paslėptą mintį, kiekviename jų galima išvysti ir vieną simbolį – baltą mėnulį.
R. Šaparnis teigė, kad vienam paveikslui nupiešti sunaudoja 4-5 rašiklius, piešti gali po keliolika valandų, jeigu ateina įkvėpimas. O apibūdindamas vieną pagrindinių savo kūrinių, pavadinimu „Korida“ sako: „Aš nugalėjau save, pristačiau parodą“.

Klajoklišką gyvenimą jau keliolika metų gyvenantis vyras prisipažino, kad prieš 23-ejus metus piešti pradėjo „iš juoko“. „Man tai yra ir menas, ir poilsis, ir užsiėmimas“, - sakė jis.

Piešimą jis vadina ir vaistais nuo visų ligų, neslepia, kad piešti neblaiviam nedera. Rodydamas į vieną iš penkiolikos savo paveikslų R. Šaparnis sako: „Šitą paveikslą, turiu prisipažinti, sugalvojau „padaręs gramuką“, tačiau galiu pasakyti, kad taip yra negerai. Tik blaivas gali daryti tokį darbą“.

Anot jo, juoda ir balta yra pačios gražiausios spalvos, pasakančios labai daug. Popieriaus lapas, liniuotė, pieštukas ir juodas rašiklis – tai visos priemonės, kurias R. Šaparnis naudoja kurdamas.

Benamis prisipažino, kad labai mėgsta ne tik piešti, bet ir skaityti eiles, o kaip vieną mėgstamiausių poetų įvardija Paulių Širvį.

Filosofiškai kalbėdamas apie savo kūrinius R. Šaparnis siūlo ne tik juos apžiūrėti, bet ir įsigyti, arba užsisakyti paveikslą pagal individualų užsakymą. Vyras teigė iš kelių pasakytų žodžių galintis sukurti meną.

Alytaus nakvynės namų direktorius Artūras Galakvoščius, kuris ir paskatino R. Šaparnį pristatyti savo darbų parodą, pasakojo, kad vyras į Alytaus nakvynės namus atkeliavo prieš kelis mėnesius.

Pastovios gyvenamosios vietos neturintis vyras yra kilęs iš Panevėžio rajono. Jis keliavo į Varėnos rajone įsikūrusią Panaros pilnų namų bendruomenę, tačiau ten neužsiliko. Tuomet artėjant žiemai R. Šaparnis atklydo į Alytaus nakvynės namus.