Padeda atsipalaiduoti

Nieko ypatingo daryti nereikia – pakaks pažvelgti į gyvybine energija pulsuojančius ryškiaspalvius kambarinių augalų žiedus: to pakaks, kad būtų stimuliuojamas adrenalino išsiskyrimas organizme. Energijos kiekis padidės, smegenys bus geriau aprūpinamos deguonimi, o jūs tapsite labiau atsipalaidavę.

Drėkina orą

Laimei, jums neprireiks įsigyti nemažai kainuojančio oro drėkintuvo – šią funkciją atliks kambariniai augalai, iš kurių lapų vykstant transpiracijos procesui išsiskiria žmogaus organizmui taip reikalinga drėgmė, rašo housebeautiful.com.

Pasižymi gydomosiomis savybėmis

Alijošius, senovės egiptiečių vadintas nemirtingumo augalu, naudotas žaizdoms gydyti. Tiesa, mūsų dienomis šio augalo sultys naudojamos skausmui malšinti nudegus saulėje ar patyrus kitokių nudegimų.

Skatina kūrybingumą

Kai kitą kartą teks guostis įkvėpimo trūkumu, skubiai vykite į artimiausią botanikos sodą. Specialistai tikina, kad krotonmedžio lapai įkvepia ir suteikia šalia esantiems asmenims energijos.

Slopina alergiją

Jei jus vargina alergija dulkėms, laikas įsigyti kelis kuokštinius chlorofitus. Nustatyta, kad šio augalo lapai absorbuoja alergenus, įskaitant ir dulkes, o vos per porą dienų šis augalas tobulai išvalys kambario orą.

Valo orą

Jei norite sužinoti, ar oras, kuriuo kvėpuojate namuose yra sveikas ir švarus, įsigykite gebenę lipikę. NASA mokslininkai nustatė, kad šis augalas orą valo tobuliausiai, nes itin veiksmingai absorbuoja formaldehidą.

Suteikia energijos

Kadangi raudona spalva stimuliuoja, didina apetitą ir suteikia energijos, keletas raudonųjų aglaonemų neabejotinai pagyvins atmosferą namuose ir suteiks teigiamų emocijų. Šie augalai puikiai tinkami vonios kambariui, kur rytais ruošiatės laukiančiai dienai.

Padeda susikoncentruoti

Karališkojo žemės ūkio koledžo mokslininkų atlikto tyrimo rezultatai rodo, kad dėmesingumas kambaryje, kuriame yra augalų, padidėja 70 proc. Nors galite rinktis iš daugybės augalų, kuriems tinkamos gyvenimo sąlygos biuruose, kur paprastai trūksta šviesos, vis tik rekomenduojama itin rimtai apsvarstyti bambuko kandidatūrą – šis išskirtinis augalas neabejotinai suteiks darbo erdvei labai reikalingo fengšui užtaiso.


Mažina stresą

Mokslininkų įrodyta, kad žiedus kraunantys kambariniai augalai padeda mažinti stresą. Taigi kiekviename namų kambaryje patartina rasti vietos šioms nuostabioms išskirtinumo erdvei suteikiančioms gyvoms puošmenoms.

Padeda akims

Tais atvejais, kai akys būna pavargusios ir sudirgusios (dažniausiai – po toli gražu ne vienos prie kompiuterio praleistos valandos), tereikia pažiūrėti į skindapą – augalą, kuris, kaip manoma, mažina įtampą akyse. Dar tikima, kad šis augalas gali apsaugoti nuo glaukomos ir kataraktos.
Auksaspalvis skindapas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)