Ne paslaptis, kad baldai, kaip ir visa kita, nėra amžini. Artėjant naujiems metams, dažnas nori pokyčių, kodėl nepradėjus nuo baldų? Štai patarimai, kaip teisingai juos išsirinkti.

1. Pirkite tik tai, ko reikia

Pirkite tai, ko Jums būtinai reikia ir kas Jums tinka. Dažniausiai kokybiški baldai nėra labai pigūs, taip pat jie užimą vietą, todėl turite įvertinti ne tik savo finansines galimybes, bet ir kur jį statysite.

2. Išreikškite savo norus

Šiuolaikiniai baldai savo dizainu primena meno kūrinius. Svarbu renkantis baldų dizainą susikurti jaukią gyvenamąją aplinką. Dažnai žmonės nesiryžta pasitikėti savimi ir rinktis baldų nepasitarę su interjero dizaineriu ar nepaieškoję idėjų internete. Visi patarimai yra geri ir tikrai naudingi, bet turite nepamiršti, kad kaip atrodys Jūsų namai nuspręsite tik Jūs.

3. Rinkitės baldus, kurie yra patogūs

Kartais renkantis baldą pamirštame jo esminę funkciją – patogumą. Mus užburia baldo gobelenas, spalva ar dizainas. Reikia nepamiršti, kad baldas Jūsų namuose nebus statula beprasmiškai užimanti vietą ir renkanti dulkes, todėl labai svarbu prieš įsigyjant prekę ją išbandyti. Atsisėskite ant sofos ar kėdės, atsigulkite ant čiužinio, tai padės nustatyti komforto lygį.

4. Daugiau dėmesio skirkite miegamajam

Ar pastebėjote, kad didžioji dalis žmonių pamiršta miegamojo jaukumą? Paprastai daugiau dėmesio yra skiriama svetainei ar virtuvei.

Miegamajame yra tikrai svarbūs ne tik patogūs baldai, bet ir jų priedai. Mes išties nemažai laiko praleidžiame miegamajame, todėl daugiau dėmesio skirkite apšvietimui, patalynei, pledams ar kitiems priedams, šie elementai padarys Jūsų miegamąjį patogesniu ir leis gerai pailsėti.

5. Ekologiški baldai

Ekologiški baldai sukuria ne tik gerą aplinką Jūsų namuose, bet ir yra naudingi Jūsų sveikatai. Gali kilti problemų ieškant gero ir žinoma gražaus ekologiško baldo, tačiau su kiekvienais metais tai padaryti darosi tik lengviau.

6. Kurkite harmoniją

Galite turėti pačius geriausius baldus pasaulyje, neeilinio dizaino ir pan., tačiau jei baldai nederės prie aplinkos ir tarpusavyje, jie nesukurs vientiso dizaino ir Jūsų namuose nebus balanso.

7. Naudokite priedus

Priedai sukuria jaukumą. Jie padeda individualizuoti namus, daro juos unikaliais. Išbandyti naują spalvą ar tendenciją, priedai yra puikus būdas. Jie taip pat padeda transformuoti erdvę skirtingais metų laikais ar švenčių dienomis.

8. Nieko nekaupkite

Niekam nepatinka netvarka, todėl kiekvienas baldas turi turėti savo vietą. Su laiku baldai susidėvi, nebeatlieka savo funkcijos ir tenka įsigyti naujus. Įsigijus naujus baldus, be reikalo nekaupkite senųjų.

9. Nesivaikykite tendencijų

Niekas neturėtų aklai laikytis baldų tendencijų. Madingiausi baldai gali puikiai atrodyti dizainerių sukurtuose interjeruose, tačiau tai ne taisyklė, kad jie atrodys puikiai Jūsų namuose. Neskubėkite, pagalvokite apie spalvas, medžiagas bei dizainą, ir pritaikykite baldus savo namams. Tendencijos keičiasi kasmet, gali būti sunku taip dažnai keisti savo baldus.

„Kokybiški baldai gali būti brangūs, tačiau už kokybę mokėti verta. Kokybiško baldo išvaizda ilgiau išliks gera, o kartais su amžiumi net gerės, jis ilgesnį laiką išliks patogus ir funkcionalus. Akivaizdu, kad ne dauguma gali sau leisti skirti didesnį biudžetą visiems baldams, todėl reikia nepagailėti pinigų tiems, kurie bus naudojami dažniau“, - teigia baldų ekspertas ir „Deinava“ baldų prekybos tinklo įsteigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją