Mažmeninės prekybos tinklo RIMI inicijuojamas socialinis projektas „Šeimos pietūs“ siūlo kartu su pintines užpildančiomis rudens gėrybėmis, išradingai papuošti ir užpildyti jaukumu kiekvieną namų kampelį. Originaliais ir praktiškais, drauge su visa šeima sukurtais namų puošybos pavyzdžiais dalijasi prie „Šeimos pietų“ projekto partnerė, tinklaraščio „TenKurNamai“ autorė, interjero dekoratorė Sigita Petrunina.

Pilvotieji moliūgai, raudonskruosčiai obuoliai, ką tik nuraškyti riešutai – rudens teikiami turtai, iš kurių galite sukurti gražiausius namų puošybos elementus, kurie jums veikiausiai nieko nekainuos, mat šių gėrybių pilnos mūsų artimųjų, giminaičių ar draugų sodybos. Tik spėkime išsidalinti! Šį kartą stalo dekoracijų idėjoms įgyvendinti jums prireiks tik truputėlio fantazijos, visa kita – galite rasti gamtoje.

„Ruduo – toks metas, kai norint papuošti namus ar šeimos pietų stalą, daug laiko ir papildomų priemonių tikrai nereikia. Užteks leistis į trumpą kelionę po parką, mišką, ar savo kiemą. Ten šiuo metu pats derliaus metas, o rudens gėrybės tampa pačiomis gražiausiomis namų dekoracijomis“, – teigia interjero dekoratorė Sigita.

Idėja Nr. 1: Norintiems spalvų

Jei namuose atėjus rudeniui norisi daugiau spalvų – krepšiuose sudėti obuoliai bus puikus rausvų ir gelsvų atspalvių akcentas. Į stiklinį indą galite pripilti gudobelių ar šermukšnių uogų. Gudobelėmis galėsite drąsiai vaišinti svečius – šios uogos ne tik gražios, bet ir sveikos. Be to, raudona spalva suteiks energijos bei optimizmo.

Idėja Nr. 2: Kaštonų, gilių, riešutų ir kukurūzų kokteilis

Kaštonai, gilės, riešutai ir net kukurūzai yra tos medžiagos, kuriomis namuose sukursite rudenišką jaukumą. Jei kukurūzų burbuolių neturite, galite naudoti kukurūzus, skirtus spraginti. Supilti į taures ar stiklines, jie gali puošti rudenišką pietų stalą. Pabodus, šias dekoracijas galite išspraginti ir suverti spragintų kukurūzų girliandą.

Idėja Nr. 3: Koliažai iš lapų

Jei po pasivaikščiojimo parsinešėte daug gražių, spalvingų lapų, kartu su vaikais galite pasigaminti rudeniškų dekoracijų – paveikslėlių su lapais. Taip pasigaminsite ne tik puošmenų namams, bet ir išmokysite savo vaikus atpažinti skirtingų medžių lapus.
Puošybos eksperimentus pristatė S. Petrunina su šeima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją