Internetinėje apklausoje, kurią atliko puslapis „Mumsnet“, dalyvavo daugiau kaip 1000 tėvų: šios metu paaiškėjo, kad 18 proc. tėvų gailisi vardo, kurį išrinko savo atžalai ir tik 2 proc. nusprendė pakeisti jį.

Apklausos duomenimis, pagrindinė gailėjimosi priežastis – tai, kaip vardas buvo vartojamas kitų. Tarp kitų priežasčių – problematiškas ar neteisingas vardo tarimas.

Mamų forumo „Mumsnet“ įkūrėja Justine Roberts sakė: „Kūdikio vardo išrinkimas yra vienas pirmųjų dalykų, kuriuos padaro tėvai, todėl kartais gailėjimasis išrinkus ne tą vardą yra gera tėvystės praktika – renkant jį savo mažyliui bandote patenkinti kelis žmones iškart, tačiau galiausiai vis tiek nesigauna taip, kaip norėjosi.

Guodžia tai, kad dauguma vaikų susigyvena su savo vardu, o tie, kuriems taip ir nepavyksta taip padaryti, visuomet grįžta prie savo antrojo vardo, pravardės ar, išskirtiniu atveju, pasikeičia savo vardą.“

Apklausos duomenimis, viena mama sakė, kad pradėjo gailėtis savo dukrai davusi Elzos vardą, mat kaip tik tuo metu Disnėjaus filmas „Ledo šalis“ tapo labai populiarus.

Kita mama pasakojo: „Mano vaikas nekenčia savo vardo, gailiuosi, kad tokį vardą išrinkau.“

Pernai metais populiariausi kūdikių vardai Anglijoje ir Velse buvo Oliver ir Amelia, o Škotijoje – Emily ir Jack.

Lietuvoje pernai populiariausi vardai buvo Emilija, Austėja, Lukas ir Matas.