Tam, kad parodytų kaip nesudėtingai ir skoningai sukurti gražų ir jaukų šventinį dekorą, kuris nekainuotų daug, renginių ir švenčių organizatorės Kristina Danilevičė ir Erika Valiukaitė į pagalbą pasikvietė floristę Ritą Bagdzevičiūtę bei virtuvės šefą Tomą Ragauską.

Pirmasis akcentas – žibintai, žvakės ir lemputės

„Žibintai ir žvakės – vienas svarbiausių atributų kuriant jaukią aplinką ir romantišką atmosferą. Jeigu norite žvakių šviesos lauko terasoje, rekomenduojame gražiai sustatyti nevienodo dydžio žvakes į didelį lauko žibintą. Taip puikiai panaudosite dekoraciją ir apsaugosite žvakes nuo jų užgesimo“, – sako Kristina Danilevičė.

Kitas akcentas – lauko lempučių girliandos. Anot pašnekovės, girliandos – šių metų atradimas. Tai sukurs ypatingą vaizdą ir privers atkreipti bet kurio svečio dėmesį. Pakabinimo būdas – vaizduotės rezultatas, o lempučių nebūtina įsigyti, galima ir išsinuomoti..

Šventės dekoras

Stalo puošmena – užkandžiai

Švenčių karaliai – vieno kąsnio užkandžiai. Jie ne tik atrodo patraukliai ir itin puošia stalą, tačiau ir patogūs valgyti. Virtuvės šefas Tomas Ragauskas sako, kad užkandžiams ant stalo pateikti reiktų ieškoti naujų būdų.

Šventės dekoras

„Šio sezono tendencija – kuo paprastesni indai, naudojami įprasti mediniai padėklai, aukso spalvos didelės lėkštės, daugiaaukštes saldaininės ar stikliniai indai su gaubtu. Staliukui dekoruoti taip pat galite naudoti gėles, tačiau jos neturėtų užgožti paruošto maisto“, – pasakoja virtuvės šefas. Anot T. Ragausko, šie patarimai galioja tiek saldžiam, tiek užkandžių stalui.

Šventės dekoras

Gėlės – prabangos simbolis

Nesuklysime sakydami, kad šio sezono spalvos – pastelinės. Gėlės gali būti įvairiausios: nuo visų mylimų bijūnų iki lauko gėlių ar saujos laukinių rugių. Floristė-dizainerė Rita Bagdzevičiūtė sako, kad įprastas gėlės, tokias kaip bijūnai, galima maišyti su kitomis gėlėmis ar įdomesne žaluma.

„Siūlyčiau rinktis sezonines gėles, nes jos būna kokybiškos ir atitinkančios metų laiką. Žiemą galima rinktis vėdrynus, plukes, kalijas ar įvairius džiovintus vaisiukus, kankorėžius. Pavasarį populiarios tulpės, pakalnutės ar narcizai. Vasarą – bijūnai, žioveiniai, leukonijos, pomponinės įvairių atspalvių rožės, gausybė lauko gėlių, kurias derinant su stambesniais žiedais, galima išgauti nuostabių ir jaukių derinių“, – pataria floristė.

Šventės dekoras

Anot jos, rudenį spalvos tampa ryškesnė, sodresnė, pražysta gausybė jurginų, prisirpsta uogos ir vaisiai, prasideda aistringų spalvų šėlsmas.

Gėlėmis prekiaujančios UAB „Pasaulio gėlės“, įsikūrusios prekybos miestelyje „Urmas“, vadovas Vaidotas Beniušis sako, kad pastaruoju metu žmonės šventėms labiausiai renkasi blankesnių spalvų gėles.

„Nors dauguma dekorui puošti renkasi niūresnių, antikinių spalvų gėles, tai daro neatsitiktinai. Būtent tokių spalvų gėlės, sumaišius su žaluma, sukuria jaukumą, gyvumą ir prabangą. Nereikėtų pamiršti ir gėlių vazonų, jie taip pat suteikia šventei jaukumo“, – pasakoja V. Beniušis.

Šventės dekoras

Balionai – jauki dekoracija

Helio balionai – ne tik vaikų šventės akcentas. Jie puikiai papuoš ir vestuvių, ir gimtadienio šventę. K. Danilevičė pastebi, kad balionų spalvą reiktų suderinti su bendru šventės dekoro atspalviu.

„Balionai gali tapti skraidančia ore nuotraukų paroda. Tereikia ant balionų juostelių perverti ir pakabinti nuotraukas – ir štai nauja atrakcija“, – pasakoja renginių organizatorė. Šviečiančios, didelės tūrinės raidės, iš kurių galima sudėlioti norimus žodžius, taip pat puiki idėja dekorui. Tamsoje tai atrodys itin įspūdingai ir taps tikrai jaukiu vakaro akcentu.

Šventės dekoras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)