Parodoje gausu įvairių sprendimų būsto komfortui pagerinti, tiek renovacijoms skirtų, tiek vidinės apdailos medžiagų, santechnikos naujienų.

„Įvairūs sprendimai būsto komfortui pagerinti tampa vis svarbesni. Nes šiai dienai žmogus, kuris ieško būsto ir planuoja jį įsirengti, jau kreipia didesnį dėmesį ne į kainą, o į komfortą. Ir ta kaina tampa vis mažiau svarbi, kadangi ilgalaikėje perspektyvoje geresnis ir naujesnis sprendimas padeda sutaupyti“,- pasakojo parodos organizatorius ir UAB „Supernamai“ direktorius Darius Jokubauskas.

Pašnekovo teigimu, šioje parodoje norima pabrėžti tuos efektyvius sprendimus, kuriais galima pagerinti būsto kokybę. „Ne paslaptis, kad būsto kokybė atsiliepia ir mūsų sveikatai. Tad, pavyzdžiui, įrengus automatines dulkių siurbimo sistemas, kur jau nebereikia rūpintis siurbliais ir oras jau išeina į lauką, ne į patalpą – sprendžiamos sveikatos problemos.“

Paroda sutraukė ir visus didžiausius Vilniaus nekilnojamojo turto vystytojus. Anot D.Jokubausko, šie ir praeiti metai ypatingi tuo, kad Vilniuje jaučiamas didžiulis sujudimas būsto rinkoje, labai daug naujų pradėtų projektų. Pristatomi ištisi kvartalai daugiabučių, kuriuose atsiranda alternatyvūs energijos šaltiniai, saulės kolektoriai, baterijos jau daugiabučiuose, ko anksčiau nebuvo galima įsivaizduoti.

Atsirandant naujoms technologijoms, mūsų aplinkoje vis dažnesni svečiai tampa robotai. Šioje parodoje galite pamatyti robotą, kuris valo langus, taip pat visiškai naujos kartos robotą – žoliapjovę su įvairiomis galimybėmis. Jis ne tik važinėja, bet jį galima ir nuvesti ten, kur norite.

Šie pagalbininkai yra skirti nuo 2 arų iki 40 arų žemės sklypams. Priklausomai nuo prižiūrimo ploto yra mažesni arba didesni modeliai. „Pilnai pakrautas robotukas darbuojasi maždaug 2 valandas. Jeigu žolė gerai prižiūrima, jis gali laikyti ir apie 3 valandas. Į veją yra integruojamas laidas visu perimetru ir robotukas iš to perimetro neišvažiuoja. Jis žino savo ribas, kiek turi nupjauti, pasiskaičiuoja, kokiu dažnumu dirbs. Galima suprogramuoti, kad jis dirbtų dieną arba naktį. Pačius brangiausius modelius jau galima valdyti telefonu per tam tikrą programėlė ir duoti jam komandas, kada dirbti, kada važiuoti namo“,- pasakojo Mindaugas Merkevičius, įmonės „Ginalas“ vadybininkas.

Besidominčius ekologiška statyba gali sudominti kvėpuojančios sienos iš medžio drožlių blokelių, kurių privalumai – yra visiškai nedegūs ir juose nesikaupia drėgmė. „Vanduo bėga per blokelį ir viskas išbėga. Jei vanduo liaujasi tekėti, blokelis išdžiūsta per parą. Jeigu imtume kitą medžiagą, ji sugeria vandenį ir vanduo neišbėga, jis išbėga tik tada, kai prisisotina, o paskui labai ilgai garuoja ir džiūsta. Medžio savybė yra sušlapti ir neįmirkti, jei jis tinkamai apdirbtas“,- blokelio savybes aiškindamas demonstravo „Durisol“ grupės atstovas Rytis Benevičius.

Svajojančių apie jaukų židinį namuose parodoje laukia naujovė – biožidiniai, kuriems nereikia dūmtraukių. Tai pusiau automatiniai įrenginiai, veikiantys biokuru - tai bioetanolis, skystas kuras, išgaunamas iš tam tikrų augalų, pvz., kukurūzų arba cukranendrių. Tai yra ekologiškas kuras, neišskiriantis jokio kvapo. „Atvira liepsna namuose be jokio dūmtraukio – tai svarbiausias dalykas, tad visi norintys dabar gali įsirengti židinį. Kuras yra skystas ir pilasi į bakelį, kuris veikiant židiniui yra užblokuojamas dėl saugumo. Su valdymo pulteliu galima reguliuoti ugnies intensyvumą. Tai yra patogu, švaru, lengva pripildyti ir nėra malkų, šiukšlių ir yra išskiriama net 4 kW šilumos į aplinką, Tad jeigu tai bus nedidelis kambarys, jis netgi bus sušildytas. Kuro kaina yra 3,50 Euro vienam litrui, o litras dega apie 2 valandas“,- pasakojo UAB „Kad nebūtų šalta“ gamybos vadovas Kęstutis Smailys.

Parodos lankytojams pristatomas ne vienas stendas su paskutinėmis santechnikos naujienomis.

„Įrenginėjant vonią turi būti ne tik gražu ir praktiška, bet svarbus ir energinis efektyvumas. Maži niuansai, apie kuriuos laiku pagalvojama, ilgame laikotarpyje nulemia ir mažesnes sąnaudas. O kalbant apie dizainą, jau grįžta organinės formos. Prieš tai buvo visiškas kubizmas, griežtos formos, bet dar yra klientų, kurie nori ir tokių. Tačiau dauguma atsigręžia į gamtą. Taigi daugelio gamintojų praustuvai ir maišytuvai taip pat atkartoja tas gamtos formas. Paskutinis mados šauksmas yra atkartoti lapo ar gėlės formą, vandens tekėjimo srovę. Tai maži niuansai, bet iš jų susideda vonios kambario visuma. Kalbant apie virtuvę, tai yra įdomių formų plautuvės, kurios gali tapti visos virtuvės akcentu. Ir nors lietuviai gana konservatyvūs, bet pratinam juos. Net ir standartinėje virtuvėje pasistačius nestandartinių formų plautuvę arba maišytuvą, tai tampa akcentu, ypač jei tai yra sala“,- santechnikos naujienas pristatė „Arsan“ salono vadovas Arūnas Navarackas.

Gausi ekspozicija įrengta ir lauke, kur stovi ne tik rąstinis namas, bet ir įspūdinga pirmą kartą Lietuvoje pristatoma dviejų aukštų pavėsinė. Taip pat yra VIP zona, kurioje vyksta konkursas ir lankytojai gali balsuoti už jiems įsimintiniausią ir gražiausią zoną.

„Mūsų paroda yra vienintelė iš statybos sektoriaus parodų, kurioje įėjimas lankytojams yra nemokamas. Mes pasisakome griežtai prieš dvigubą apmokestinimą, t. y. dalyvis susimoka už tai, kad jį galėtų pamatyti lankytojas savo stende. Ir šitos politikos laikomės nuo pat pirmosios parodos. Tai tas pats žmogus ateina ketvirtadienį į parodą, o šeštadienį ateina su šeima, nes žino, kad nereikės mokėti 10 ar daugiau eurų. Tada susirenka gausi akademinė visuomenė ir nebėra finansinio barjero ateiti į parodą. Taip mes užtikrinam labai didelį lankomumą“,- sakė Darius Jokubauskas.

Organizatoriaus teigimu, jau žinomas ir ketvirtosios parodos laikas – tai rugsėjo 23-24 d. Joje bus siauresnė tematika – šildymas, vėdinimas, kondicionavimas, inžinerija. Nuo šiol mes planuojama kasmet surengti po dvi parodas kasmet – statybų tematika vyks pavasarį, o šildymo sprendimų, židinių, kondicionierių, inžinerijos, santechnikos - rudenį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)