„Vertikalus miškas“ arba itališkai „Bosco Verticale“ – tai du gyvenamieji 110 ir 76 metrų aukščio dangoraižiai, pastatyti Milano centre. pastatus puošia 900 medžių, kurių aukštis nuo 3 iki 9 metrų, ir daugiau kaip 2000 kitokių augalų ir gėlių. Visa ši augalija kartu sudėjus sudaro 7000 kvadratinių metrų. Modernaus ir kartu aplinką tausojančio pastato gyventojus augalai saugo nuo dulkių, anglies dvideginio ir net didmiesčio centre leidžia mėgautis žaluma.

„Bosco Verticale“ sėkmė įkvėpė šveicarus ir jie paprašė S. Boeri sukurti panašų pastatą Lozanoje. „Kedrų bokštai“ arba „Towers of Cedars“ bus 117 metrų aukščio. planuojama papuošti maždaug 100 kedrų medžių, 6000 krūmų ir 18 000 daugiamečių augalų ir vijoklų.

„Kedrų bokštai“ pretenduoja tapti pirmaisiais dangoraižiais pasaulyje, apsodintais visžaliais augalais. Jų lapai sulaiko dulkes, sugeria anglies dvideginį ir gamina deguonį. Pastatuose bus įrengti ne tik gyvenamieji apartamentai, bet ir sporto klubas, restoranas ir ofisai. Statybas planuojama pradėti 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)