Pasak parodos „Vaikų šalis“ projekto vadovės Indrės Reimorienės, šeima, kaip nesenstanti ir neprarandanti savo reikšmės vertybė, parodoje akcentuojama jau ne pirmi metai. „Ypač tai aktualu dabar, kai daugelis vaikų tėvelius mato retai, nes jie nuolat paskendę darbuose arba uždarbiauja užsienyje. Todėl kasmet primename, kaip iš tiesų smagu leisti laiką su savo šeima, o sudarydami parodos renginių programą, galvojame ne tik apie vaikus, bet ir apie tėvelius, net senelius, kad visiems kartu būtų ką veikti. Piešinių konkursas „Mano šeima“ puikiai papildys šią parodos koncepciją ir atskleis kokią šeimą mato ar apie kokią svajoja mūsų vaikai“, - įsitikinusi I. Reimorienė.

Konkurse varžysis ne atskiri vaikai, o atskiros darželio grupės - jų vaikų piešinukai bus segami į fotoknygas, o iš jų bus renkama originaliausia, geriausia ir publikos mylimiausia knyga. Konkurse dalyvaujančias piešinių fotoknygas vertins kompetentinga komisija: mama, darželio įkūrėja ir televizijos laidos „Padėkime augti“ vedėja Laura Imbrasienė, iliustratorė Ieva Babilaitė, muzikos atlikėjas ir tėtis Jurgis Didžiulis, LITEXPO bei „Zoombook“ komandų atstovai.

Į vaikų piešinių vertinimo komisiją įtraukta Laura Imbrasienė teigia, kad vaikų piešinių svarba jau senokai įrodyta. „Juose galime įžvelgti vaikų emocijas, baimes, savijautą. Mums belieka atverti akis, širdį ir protą“, - sako L. Imbrasienė.

Pasak „Zoombook“ projekto vadovės Giedrės Mieliauskaitės-Buzė, tai prasminga ir vaikų kūrybiškumą skatinanti iniciatyva.“Pastebime, jog vaikų piešinius tėveliai vis dažniau talpina fotoknygose, kurias dovanoja bei saugo kaip vaikystės prisiminimą, todėl su dideliu džiaugsmu prisidedame prie šio konkurso, kartu ir prie brangiausios žmogiškosios vertybės - šeimos – puoselėjimo“, - sako G. Mieliauskaitė-Buzė.

Atspausdintomis fotoknygomis bus apdovanotas kiekvienas konkursą laimėjusios grupės narys, nugalėtojai bus apdovanoti ir kvietimais į parodą „Vaikų šalis“, pasakų knygų rinkiniais, edukaciniais žaidimais, o publikai labiausiai patikusios fotoknygos kūrėjams bus surengta edukacinė ekskursija į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmus.

Visas sukurtas fotoknygas bus galima pamatyti parodoje „Vaikų šalis“, kuri vyks lapkričio 6-8 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)