„Formalus dekoratyvumas užleidžia vietą funkcionalumui. Atviros betono plokštumos, sodrios medžio tekstūros tampa pagrindiniais erdvės elementais. Forma seka paskui funkciją – tokios buvo dar praeitame šimtmetyje suformuotos architektų modernistų vertybės. Tai rodo, kad užsakovai vis labiau pasitiki profesionalais ir nebijo drąsių sprendimų“ – apdovanojimų ceremonijos metu kalbėjo žurnalo „Namas ir aš“ redaktorė, architektė Aušra Narkeliūnienė.

Renginio vedantysis Vytenis Sinkevičius susirinkusiems architektams ir dizaineriams pabrėžė, kad penkiose projektų kategorijose – visuomeninio, privataus interjero, interjero detalės, individualaus namo ir kraštovaizdžio objekto šį kartą pateiktas didžiausias kiekis darbų – net 156.

Šiais metais konkurse vietą atrado ir kraštovaizdžio projektai. Tai – labai svarbi architektūrinių objektų dalis. Juk namas ir aplinka yra neatsiejami, tai vieno organizmo dedamosios dalys. Kraštovaizdžio projektus vertino ne tik autoritetinga komisija, bet ir konkurso „Tendencijos“ partneriai - Lietuvos kraštovaizdžio sąjungos atstovai, vadovaujami jos pirmininko Alvydo Mituzo, kurio iniciatyva buvo įsteigtas ir specialus prizas. Visi konkurse dalyvavę kraštovaizdžio architektai buvo apdovanoti ir paskatinimo dovanėlėmis, kurias įteikė konkurso rėmėjai, kompanijos „Fiskars“ atstovai.

Konkursui buvo pateikti ir 12 įgyvendintų privačių namų projektų. Renginyje dalyvavusi žurnalo „Statyk!“ redaktorė Rūta Zarembienė pastebėjo, kad jaunieji individualių namų kūrėjai šiais metais aktyvesni ir, nepaisant jauno amžiaus, jų darbai išsiskiria kūrybine branda.

Jaunieji architektai ir pelnė visas tris pagrindines vietas.
Dar viena, tik šiam konkursui būdinga kategorija – interjero detalė. Jau treji metai iš eilės konkurso partneriai, Lietuvos dizainerių sąjunga, vadovaujama Tautvydo Kaltenio skiria apdovanojimą savo favoritui. Interjero detalei pateiktus darbus vertina ir tarptautinė komisija.

Prie tarptautinės komisijos narių – architekto Ericho Vagnerio (Austrija), dizainerio Raimo Rasaneno (Suomija), architektų Anna García López, Rubéno Férezo Berenguerio ir Joano Cortéso Caballero, (Ispanija), prancūzų dekoratoriaus Phillipe Xeri šiais metais prisijungė ir žymūs Lietuvos visuomenės atstovai – filosofas profesorius Leonidas Donskis, ekonomistas profesorius Gitanas Nausėda.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)