Teflonas

Teflonas – medžiaga, kuria dažnai dengiami virtuviniai indai. Teflonine danga dengtoje keptuvėje maistas nepridega, net jeigu paviršius patepamas visai nedideliu riebalų kiekiu.

Tačiau norint, kad indai tarnautų ilgai ir ištikimai, reikia saugoti juos nuo pažeidimų. Būtina naudoti medinius arba specialiai tokiems indams skirtus įrankius, nepalikti tuščio puodo arba keptuvės ant viryklės.

Beje, specialistai pataria rinktis keptuves storu dugnu, nes praktika rodo, kad plonos keptuvės, net ir labai saugomos, laiko trumpai.

Ketus

Tai laiko patikrinti indai, mėgstami ir mūsų dienomis. Jie patvarūs, ilgaamžiai, įšyla vienodai, dėl porėtos ketaus struktūros gerai išlaiko aukštą temperatūrą, beveik nepridega.

Tokių indų paviršius turi natūralią nepridegančią dangą, kuri, bėgant laikui, tampa dar tvirtesnė. Prižiūrėti šiuos indus nereikia daug pastangų. Jie taip pat ekologiškai švarūs.

Žinovai vertina keptuves ir virdulius be dangčio: juose pagamintas maistas skaniausias. Prieš vartojimą ketaus indą reikia pašildyti su truputėliu aliejaus, o panaudojus iššluostyti suvilgyta aliejumi servetėle.

„Fiskars Kitchenware“ atliko tyrimą, kurio metu paaiškėjo, kad vartotojai Europoje naudoja pačias įvairiausias keptuves, tačiau išsirinkti keptuvę, pritaikytą konkrečiam viryklės tipui, yra pakankamai sudėtinga.

O turėti viryklei pritaikytą keptuvę yra pakankamai svarbu. Kodėl? Nuo to priklauso kaip ilgai ir efektyviai veiks jūsų įsigyta keptuvė. Pavyzdžiui, keramikinėms viryklėms reiktų pasirinkti keptuves su dideliu šilumos pralaidumu t.y. tokias keptuves, kurios greičiau įkaista. Tuo tarpu ant dujinės viryklės keptuvė šyla netolygiai, dažnai prideginamos jos rankenos ar dugnas. Keptuvės, skirtos, tokioms viryklėms, turėtų turėti storesnes sieneles; geriausiai joms tinkanti medžiaga yra aliuminis, o rankenoms reikia tvirtesnės medžiagos, pavyzdžiui, nerūdijančio plieno.

Kalbant apie elektrinėms viryklėms skirtas keptuves, jos taip pat turėtų pasižymėti dideliu šilumos pralaidumu. Keptuvės, pritaikytos indukcinėms viryklėms, turėtų turėti pakankamai magnetinės medžiagos, kad veiktų tinkamai.

Atsižvelgiant į viryklės tipą, galima parinkti ir kitus reikmenis: puodus, troškintuvus.

Primename, kad tebevyksta DELFI ir „Fiskars“ konkursas „Mano gardžiausias šventinio stalo patiekalas“, kurio pagrindinis prizas yra „Fiskars Functional Form“ keptuvė dujinėms viryklėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)