Pasinaudokite šiais patarimais ir lai tvarka jūsų namuose būna nuolatinė gyventoja, o ne laikina viešnia.

Nenaudojamos pakabos

Rinkdamiesi drabužį, neretai jį įsigyjame su visa pakaba. Galiausiai spintoje gali kabėti bent penkios, jei ne daugiau, atliekamos pakabos (skirtingai atrodančios), kurių net nenaudojame. Kad jos neužimtų vietos ir netrukdytų jums patogiai apžiūrėti ir suruošti garderobą, paprasčiausiai jas išmeskite!

Neatplėšti laiškai

Nors mūsų laikais visą svarbiausią informaciją dažniausiai gauname elektroniniu paštu, tai netrukdo laiškams su minėta informacija kauptis virtuvės stalčiuose arba ant stalelio prieškambaryje. Kadangi laiškus, kuriuos būtina perskaityti, greičiausiai jau esate atplėšusi, patariame likusią makulatūrą išmesti. Taip pat pasidomėkite galimybe pranešimus gauti tik elektroniniu paštu.

Vienkartiniai stalo įrankiai

Pirkdami maistą išsinešti, gauname ir plastmasinių stalo įrankių, kuriuos dėl kažkokių priežasčių pasiliekame. Pripažinkite, juk niekada jų taip ir nepanaudosite (ruošdamiesi į pikniką juos greičiausiai vis vien pamiršite) ir atlaisvinkite vietą virtuvės stalčiuose, kad tilptų kasdien naudojami įrankiai.

Žurnalai ir katalogai

Prisipažįstame, kad ir mums nekyla ranka išmesti blizgių mados žurnalų, ir gražiausius numerius tenka saugoti jiems skirtose dėžėse ar stalčiuose, bet geltonoji spauda, mažesnės svarbos laikraščiai, reklaminiai katalogai ir kiti atliekami leidiniai tik užima vietą, juos vis dėliojam iš vienos dėžės į kitą, iš vieno spintos kampo į kitą, nors realiai niekur jų nepanaudojam.

Nepanaudota kosmetika

Jei jūsų kosmetinėje yra priemonių, kurių dar net neatidarėte ir kurios, labai tikėtina, taip ir nebus panaudotos, arba jas išmeskite, arba perkelkite į kitą maišelį, kuriame saugote atsargines priemones (gali būti, kad jos pravers ruošiantis į kokį karnavalą).

Įtrūkę puodeliai

Praktiškai kiekvienuose namuose yra gausybė puodelių, kuriuos gauname iš bendradarbių, veiklos partnerių, kokia nors proga iš draugų arba patys įsigyjame atostogaudami svečiose šalyse. Dauguma jų yra atitarnavę savo amžių arba tiesiog niekada naudojami. Pasilikite tik tuos, kurie jums labiausia patinka, yra mieliausi arba kelia malonius prisiminimus, o kitų atsikratykite!

Prie pirkinių pridėtos dovanėlės

Įsigiję kvepalus, dovanų gavote leopardo raštų medžiaginį maišelį, kuris jums visai nereikalingas. Kaip ir keisto kvapo kūno losjonas, kuris buvo prie blakstienų tušo. Gali būti, kad jūsų namuose yra daug tokių daiktų, kuriuos gavote kaip dovaną pirkdami kažkokią prekę, ir kurie nėra naudojami, o tik užima vietą. Išmeskite juos.

Vaikų piešiniai

Išrūšiuokite juos ir palikite tik gražiausius, labiausiai patinkančius jums ir pačiam vaikui. Nepamirškite, kad jau rytoj meno darbų kolekciją papildys nauji šedevrai, todėl dabartinę kolekciją būtina išrūšiuoti ir sutvarkyti.

Pradėti, bet nebaigti rankdarbiai, paveikslai ir kiti laisvalaikio leidimo atributai

Kalėdoms pradėta megzti kojinė, pirmasis karoliukų vėrimo kursų namų darbas, kuris jums leido suprasti, kad ši veikla ne jums, medžiagos keramikos būreliui... Daiktai, įrankiai ir medžiagos, kurių kasdien nenaudojate, taip ir gulės daug metų neliečiami, ir rinks dulkes.

Pusiau nuvytę kambariniai augalai

Kambariniai augalai turėtų suteikti namams gyvybės, o ne liūdnai demonstruoti savo varganą egzistenciją. Jei jūsų pastangos atgaivinti pusiau nudžiūvusią orchidėją nedavė pastebimų rezultatų, be gailesčio išmeskite ją ir visus kitus nereikalingus augalus, kurie taip ir neprigijo jūsų namuose.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)