Tokiu būdu labai paprasta išvalyti mažesnius rankomis austus kilimus arba senovinius vilnonius kilimus. O jei norite išvalyti didelį ar sunkų kilimą, teks pasikviesti talką. Svarbiausia nepamirškite, kad sniegas turi būti švarus ir nelipnus.

Jums prireiks

Sauso, švaraus sniego
Švarios šluotos 


Procesas

1. Gerai išpurtykite kilimą, kad jame neliktų dulkių ir purvo. Pakabinkite lauke šaltyje bent pusvalandžiui aklimatizuotis.

2. Patieskite kilimą sniege (sniego sluoksnis turi būti ne plonesnis nei 8-10 cm). Jums reikės nemažo ploto darbui. Prišluokite ant viso kilimo ploto daug sniego.

3. Plokščiąja šluotos puse gerokai išdaužykite visą kilimą, kiekvieną jo lopinėlį. Sniege esantis amoniakas reaguos su šaltu oru ir kilimo plaušuose esantis purvas ar dulkės sustings ir išbyrės.

4. Palikite kilimą sniege 15-20 minučių, tada apverskite ir pakartokite 1-3 žingsnius su kita jo puse.

5. Prieš kabindami kilimą ant turėklų ar drabužių skersinio lauke, gerai jį išpurtykite, kad liktų kuo mažiau sniego. Palikite 20-30 minučių, kad sniego poveikis sustiprėtų. Sniegas iš kietos būklės iškart virs garais, ir kilimas net nesudrėks.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)