Taip pat nesinori, kad įprastą dezinfekavimo skystį naudotų vaikai, mat jame yra alkoholio ir cheminių medžiagų, o maži vaikai nevengia susikišti rankų į burną. Taigi, siūlome jums namuose gamintą natūralią dezinfekavimo priemonę, kuri yra išties puiki, rašo wellnessmama.com.

Tam jums reikės:

medicininio spirito
daržovių glicerino (neprivaloma)
alijošiaus želės
greipfrutų sėklų ekstrakto
cinamono eterinio aliejaus
arbatmedžio eterinio aliejaus
distiliuoto vandens
kitų eterinių aliejų, kurių kvapas jums patinka

Į nedidelį dubenį supilkite ketvirtadalį stiklinės alijošiaus želės, pusę arbatinio šaukšto glicerino, vieną arbatinį šaukštą medicininio spirito ir viską gerai išmaišykite. Tada įlašinkite 20 greipfrutų sėklų ekstrakto (natūralaus antibiotiko ir antiseptiko) lašų, 10 cinamono eterinio aliejaus lašų ir 10 arbatmedžio eterinio aliejaus lašų, taip pat panašų kiekį jums patinkančių kitų eterinių aliejų (puikus pasirinkimas: citrinžolės, apelsinų, levandų ir pipirmėčių eteriniai aliejai). Viską gerai išmaišykite, įpilkite distiliuoto vandens tiek, kad pasiektumėte norimą konsistenciją.

Per nedidelį piltuvėlį arba medicinine pipete supilkite rankų dezinfekavimo priemonę į purkštuvą. Naudokite savo pasigamintą skystį kaip bet kurią kitą rankų dezinfekavimo priemonę.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)