12
Kitas

Toliau

Kai nusiperkate ir panaudojate chemikalus nuo piktžolių, vadinamus herbicidais, jie taip pat paveikia ir augalus, ir, priklausomai jų cheminės formulės, dalį jų netgi sunaikina.

Šiose piktžoles naikinančiose priemonėse yra cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti ne tik augalams, bet ir žmonėms bei gamtai. Kai kurie herbicidai, naudojant juos netoli vandens šaltinių, gali užteršti vandenį. Naudojant juos labai dideliais kiekiais, galima apsinuodyti – ims svaigti galva, gali ją skaudėti, pykinti, berti ir panašiai, rašo healthyandnaturalworld.com.

Atsižvelgiant į visas šias rizikas, daugelis žmonių renkasi alternatyvą ir pirmenybę teikia naminėms natūralioms piktžolių naikinimo priemonėms. Tam galima panaudoti įprastus buityje produktus, kurie ne tik veiksmingi, bet ir pigūs. Galbūt tai pareikalaus didesnių laiko sąnaudų, tačiau tai saugus pasirinkimas jums, jūsų šeimai, augintiniams ir aplinkai.

1. Verdantis vanduo

Verdantis vanduo – tai pats lengviausias, bet kartu ir veiksmingiausias sprendimas. Tiesiog pilkite verdantį vandenį ant piktžolių, tai jas sunaikins. Jeigu piktžolės ypač įsigalėjusios, procedūrą kelių dienų bėgyje gali tekti pakartoti kelis kartus.

2. Actas

Šiam tikslui galite panaudoti obuolių actą. Tiks ir baltasis actas. Didelis acto rūgštingumas padeda įveikti piktžoles. Priklausomai nuo gautų rezultatų, actą galima skiesti arba naudoti koncentruotą actą. Pradėkite su 50 procentų acto skiediniu (jį paruošti labai paprasta – viena dalis acto ir viena dalis vandens) ir didinkite arba mažinkite koncentraciją priklausomai nuo rezultatų. Jeigu piktžolės labiau įsigalėjusios, tuomet gali tekti purkšti actu keletą kartų. Kai kurie sodininkai papildomai įpila šiek tiek indų ploviklio, kuris padeda skysčiui geriau prikibti prie piktžolių.

3. Druska

Panaudojus druską dirvožemis artimiausiu metu augalų auginimui netinkamas, todėl šis metodas taikytinas tik tokiose vietose, kur ilgą laiką nenorėsite nieko auginti, pavyzdžiui, žvyro takeliuose ar ant šaligatvių. Į purškimo indelį įpilkite šilto ar karšto vandens ir suberkite apie pusę stiklinės druskos. Gerai išplakite ir tada purkškite ant piktžolių. Kitas metodas – sausa druska. Tiesiog ant piktžolių paberkite nemažai druskos, vėliau nuplaukite vandens žarna.

4. Baliklis

Kuo baliklis stipresnis, tuo greičiau jis įveiks piktžoles. Karščiausiu dienos metu apipurkškite jas neskiestu balikliu ir leiskite jam atlikti savo darbą. Tačiau nepamirškite, kad dideli kiekiai baliklio gali pakenkti dirvožemiui, todėl jame neaugs ne tik piktžolės, bet ir kultūriniai augalai.

5. Kepimo soda

Dideliu kepimo sodos kiekiu apibarstykite šaligatvius ir įvažiavimus darkančių piktžolių viršūnes, vėliau apliekite vandens žarna. Gali tekti pakartoti šią procedūrą keletą kartų. Geriausia sodą naudoti aktyviausiu piktžolių augimo laikotarpiu, kuris dažniausiai būna pavasarį arba rudenį. Šis metodas veiksmingas ir vasarą, tačiau rezultatai ne tokie akivaizdūs.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)