Pirmoji priežastis: materialinės problemos

Jis mano, kad moteris nori tik vieno – prigimdyti krūvą vaikų ir taip pririšti prie savęs, o maitinti visus juos ir uždirbti pinigus pragyvenimui teks jam. O kuo toliau, tuo jų poreikiai labiau auga, jis bijo prisiimti atsakomybę, o jeigu ir nebijo, tai visus šviesius jausmus nustelbia egoizmas.
Moteriai nuo tokios vyro pozicijos tiesiog užverda kraujas. Kam tuomet uždirbti pinigus? Ar tam kad paskui juos taškytum pramogoms ar skudurams? Motina viską absoliučiai atiduoda savo vaikui, kartais netgi savo sveikatos sąskaita. O iš vyro reikalaujama viso labo materialiai aprūpinti šeimą. Išlaidos vienodos, o vedusius vyrus visuomenėje labiau gerbia, į juos ir darbdavių, ir aplinkinių požiūris palankesnis, nei į viengungius.

Antroji priežastis: visada spėsiu

Kur skubėti, galvoja jis, priekyje tiek daug laiko, tai padaryti spėsiu ir po penkerių, ir po dešimties metų. Jis tik pradėjo mėgautis laisve, atsikratęs tėvų globos, o čia ir vėl rėmai bei problemos... Kada gi tuomet gyventi sau?

Moterų požiūris į tai kitoks. Kol vyras turi nors vieną likusį dantį ir ne visi plaukai dar paliko jo išmintingą galvą, jis save laiko jaunu eržilu. Tačiau laikrodis atgal neina, biologinis laikas taip pat bėga greitai, gamtos neapgausi. Nereikėtų taip drąsiai tikėtis, kad amžius nėra kliūtis pradėti kūdikį. Ar jis gims sveikas – tai irgi svarbus klausimas. Amžiaus skirtumas taip pat turi įtakos tolimesniems santykiams su tėvu. Su atžala surasti abipusį supratimą lengviau tuomet, kai amžiaus skirtumas ne daugiau 23-30 metų.

Trečioji priežastis: galiu pasiekti daugiau

Vyras dar savęs, savo vietos gyvenime nerado, o kūdikio gimimas – visų vilčių ir planų žlugimas. O jeigu tai ne paskutinis jausmas? Žmoną su kūdikiu palikti sunkiau, o taip jis turi atsarginį variantą bei viltį sutikti modelio išvaizdos milijonierę.

Tie vyrai tikri svajotojai... Vietoj lūkesčių, kurie niekada netaps realybe, verčiau patys bandytų tapti milijonieriais, o kūdikio gimimas – puikus pretekstas pasistengti. Būtent tada, kai vyras susituokia ir tampa tėvu, jis dažnai pradeda kopti karjeros laiptais, nes tai puikus stimulas uždirbti ir siekti gerovės.

Ketvirtoji priežastis: tėvų rūpestis

Jis ką tik pasijautė suaugusiu ir savarankišku, o perspektyva vėl susitikinėti su tėvais, kurie neišvengiamai rūpinsis anūkais, verčia jį bijoti, tad vėl teks klausyti jų pamokymus ir gyventi kontroliuojamam.
Tėvai paprastai pamokslauja, jeigu sūnus nesusitvarko su tėvo vaidmeniu. Patikėkite, daugiau pamokslų teks išklausyti tuomet, jeigu anūkų nebus, taip kad jų bet kokiu atveju išvengti nepavyks. Visiškai nebūtina atiduoti anūkų močiutėms – vyrai, kurie vengia auginti atžalas, vėliau gailisi praleidę geriausią savo gyvenimo etapą.

Penktoji priežastis: egoizmas

Vyras įsitikinęs, jog ir taip stengiasi būti ištikimu ir pasitenkinti mažais dalykais, kad tik įtiktų moteriai. Ir tai jaunystės metais, kai taip norisi viską išbandyti. Kūdikis atims visą žmonos dėmesį, o vyrui nebeliks laiko, apie seksą ilgam teks pamiršti... Iš pradžių nėštumas, paskui teks atsigauti po gimdymo.

Gyventi sau – puiku. Tačiau anksčiau ar vėliau tai atsibosta praktiškai visiems. Net ir aršiausi santuokos priešininkai bėgant laikui nori turėti mylimą moterį, susilaukti vaikų ir mėgautis tyliais šeimyniniais vakarais, ramybe, stabilumu, periodiškais susitikimais su draugais. Amžinas viengungis atrodo tiesiog apgailėtinai, bandydamas likti amžinai jaunu, todėl kiekvienam ateina metas perduoti savo patirtį ir išmintį vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)