„Skandinaviškas dizainas yra priimtinas ir domina japonus, nes mūsų požiūriai turi nemažai bendrumų estetikos ir kokybės prasme“, - sako beveik prieš 25 metus pirmą kartą Japoniją aplankęs ir Nagojos studijoje „COBO Design“ dirbęs dizaineris, vėliau bendradarbiavęs su japonų kompanijomis „Kohseki“, „Actus“ bei ne kartą dalyvavęs Tarptautinio baldų dizaino konkurso Asahikawoje komisijoje.

Keliolika metų H.S.Jakobsen bendradarbiauja ir su Kinijos kompanija „Qumei Furniture“, kuri pirmoji šioje šalyje pradėjo dirbti su užsienio dizaineriais.

Pasak jo, darbas su Japonijos ir Kinijos kompanijomis yra skirtingas. Nors abiejose šalyse dominuoja piramidinės hierarchijos verslo struktūros, tačiau Japonijoje projekto etapai yra detaliai suplanuoti ir viskas vyksta labai organizuotai. Tuo tarpu Kinijoje viską žino tik vienas žmogus – vadovas, todėl niekada nežinai, kaip viskas vyks ir ko reikės, tačiau ir prie tokio darbo stiliaus galima prisitaikyti.

Kinams tenka atsiųsti detalių pavyzdžius ir parodyti, kokia kokybė yra reikalinga, o , pavyzdžiui, japonų kompanija „Actus“ jo sukurtus baldus gamina tik Danijoje.

„Nors šiandien Danijoje paleisti baldą į gamybą yra gerokai brangiau nei tuomet, kai pradėjau dirbti“, - sako įvairių šalių dizaino apdovanojimais įvertintas dizaineris.

Naujausias H.S.Jakobsen pelnytas apdovanojimas - 2013 m. „Red Dot“ už danų vaikų baldų kompanijai „Flexa“ sukurtą vaikišką kėdutę. Šią seriją papildo ir transformuojama vaikiška lovelė bei vystymo stalas. Pirmąjį prestižinį „Red Dot“ apdovanojimą dizaineris pelnė 1998 m. už širmos „Viper“ dizainą (gamintojas „Fritz Hansen“).

Šie ir kiti dizainerio darbai, jau tapę danų baldų dizaino ikonomis, eksponuojamomis įvairių šalių parodose, buvo pristatyti ir šį savaitgalį Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vykusioje parodoje „Baldai 2014”.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją