Sereneinteriors.com pataria, kaip reikėtų įrengti atskirus kambarius. Kiekviena patalpa turi aštuonias kryptis, taigi reikia žinoti, į ką reikia atsižvelgti planuojant.

Miegamasis

Po ilgos dienos kiekvienas žmogus užsitarnauja tinkamo poilsio. Būtent tam gamta mus padovanojo paros meto kaitą. Pagrindiniam miegamajam geriausia kryptis yra pietvakariai. Paprastai vyriausieji šeimos nariai miega pietvakariniame kambaryje, senyvi – pietrytiniame, kiti – šiaurės vakarų ir tik vaikai turėtų miegoti šiaurės rytų kambaryje, bet ne pora.

Be to, reikėtų atsiminti šiuos dalykus:

Lova turėtų būti kambario viduryje arba pietvakariniame kampe.

Lova neturėtų liesti šiaurinės ar rytinės sienos, bet gali liestis pietinės ar vakarinės sienos, kai miegoti gulamės galvas nukreipdami link pietų ar vakarų kryptimi.

Pietvakarinėje ar vakarinėje kambario pusėje gali būti knygų lentyna. Šiame kambario kampe gali būti ir skaitymo stalas su kėde.

Jei kambaryje yra TV ar kiti elektroniniai prietaisai, jie turėtų būti pietrytiniame kampe.

Kodėl negalima miegoti kojomis į pietus? Tai dažniausias klausimas, su kuriuo susiduriama pradėjus domėtis Vastu. Kai kurie žmonės yra klaidingai įsitikinę, kad negalima miegoti kojomis į pietus, nes pietūs yra netinkama kryptis, žalinga sveikatai. Tačiau tai – pats didžiausias mitas. Esmė ta, kad nereikėtų miegoti galva į šiaurę. Šiaurės kryptis turi žalingą poveikį kraujotakai, kūno organams, galimi galvos skausmai, nemiga ir pan.

Vonia ir tualetas

Vonia turėtų būti arba pietvakarių, arba šiaurės vakarų pusėje, tačiau niekada – šiaurės rytuose. Štai į ką reikia atsižvelgti įrenginėjant vonią:

Vonioje taip pat yra šiaurės rytų kampas. Šiame kampe reikia įrengti dušą. Negalima čia statyti tualeto.

Veidrodis turi visuomet kaboti ant rytinės sienos.

Tualetas visuomet turi būti ties šiaurės vakarų puse, nukreiptas į rytus.

Skalbinių dėžė turi būti vakarinėje pusėje.

Šildytuvai ir kiti elektroniniai įrenginiai turi būti pietrytiniame kampe.

Įėjimas į vonią turėtų būti šiaurėje arba rytuose.
Vonios kambarys

Virtuvė

Geriausia vieta virtuvei – pietryčių kampas. Kai įėjimas į namus yra iš rytų ar pietų, tuomet virtuvė gali būti šiaurės vakarų pusėje. Planuojant virtuvę, reikia atsižvelgti į šiuos dalykus:

Maisto gaminimo platforma turi būti rytinėje pusėje – gerų rezultatų pasiekiama gaminant maistą veidu į rytus.

Kriauklė turi būti šiaurės rytiniame kampe.

Elektroniniai prietaisai turi būti pietinėje pusėje.

Laikyti maisto produktus, stalo įrankius reikėtų spintelėse ant pietinių ir vakarinių sienų, ne ant šiaurinių ar rytinių.

Šaldytuvas turi būti pastatytas šiaurės vakarų kampe.

Ventiliatorius turi būti įrengtas šiaurės vakarų kampe ar pietinėje sienoje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)