Jo Ekscelencija kviečia visus vilniečius ir miesto svečius gruodžio 18 d., trečiadienį, 11-14 val., į sostinės Europos aikštę (Konstitucijos pr. 7), pasivaišinti jau simboliu tapusia „Maltiečių sriuba“ ir taip prisidėti prie pagalbos senoliams.

„Šis projektas – visuomenės gerumo, atjautos ir tolerancijos įrodymas. Tik mūsų visų dėka maltiečiai ištisus metus lanko žemiau skurdo ribos gyvenančius sergančius, vienišus senelius, – sako Valdas Adamkus, dėkodamas visiems aukojantiems. – Labai tikiuosi, kad akcijos „Maltiečių sriuba“ metu geros valios žmonių suaukotos lėšos leis maltiečiams toliau rūpintis skurstančiais senoliais – nė vienas jų nepritrūks karštos sriubos visus metus. Auka senoliams galbūt taps paskata kiekvienam mūsų nepamiršti ir greta esančių senų žmonių: močiučių, senelių, senų tėvų ar vargstančių kaimynų.“

Akcijos globėjas prezidentas Valdas Adamkus kviečia visus apsilankyti Europos aikštėje, kur vyks vienas iš paskutinių labdaringos akcijos „Maltiečių sriuba 2013“ renginių. Jo metu sveikinimo žodį tars Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas su žmona Agne, operos solistė Nomeda Kazlauskaitė-Kazlaus prašneks 8 skirtingomis kalbomis, paaukoti seneliams kvies ES literatūrinės premijos laureatė prozininkė ir dramaturgė Laura Sintija Černiauskaitė, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas poetas ir vertėjas Vladas Braziūnas, dailininkas Jonas Varnas, Vilniaus Balio Dvarionio dešimtmetės muzikos mokyklos direktorė Laimutė Užkuraitienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Pekino olimpinių žaidynių vicečempionas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas bei daugelis kitų garbių žmonių. Tuo pat metu prekybos centre „Europa“ vyks šventinis koncertas, kurį dovanos Balio Dvarionio muzikos mokyklos auklėtiniai.

MOPT savanorių organizuojami renginiai jau įvyko daugiau nei 20-yje Lietuvos miestų ir miestelių. Ir nors „Maltiečių sriubos 2013“ renginių maratonas eina į pabaigą, maltiečių savanoriai primena, kad aukoti vargstantiems senoliams galima iki pat Naujųjų metų. Norint tai padaryti, tereikia skambinti arba siųsti žinutę trumpaisiais numeriais 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt, 1418 – auka 10 Lt.

Norimą sumą taip pat galima pervesti per interneto svetainę www.aukok.lt arba akcijos interneto svetainę www.maltieciusriuba.lt

„Už praėjusiais metais suaukotus pinigus savanoriai visoje Lietuvoje globojo daugiau nei 1200 senelių, 300-ams jų kasdien buvo vežamas karštas maistas, kuris dažnai būna vienintelis maistas per visą dieną, – pastebi MOPT prezidentas Romas Abunevičius. – Didėjant suaukotų pinigų sumai, atsiranda galimybė pagelbėti didesniam skaičiui vargsiančių senolių“. Maltiečiai projektą „Maistas ant ratų“, kurio metu vežiojamas karštas maistas, vykdo jau 20 metų.

Vien per 2013 m. išdalinta daugiau kaip 50 tūkst. porcijų sriubos skurstantiems ir vienišiems senoliams, o maltiečių nuvažiuoti atstumai siekia apie 40 tūkst. km – tai prilygsta kelionei aplink Žemės rutulį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)