Tai smulkiomis gėlytėmis marginti audiniai, šviesus, tarsi saulės sušildytas medis, akims pailsėti leidžiantis baltas fonas, žolių aromatas. Pabandykite panašų interjerą susikurti savo namuose.

Provanso stiliumi įrengtuose namuose svarbiausia patalpa yra virtuvė. Prancūzai itin saugo paveldėtus baldus ir aksesuarus. Išklerusios indaujos ir aplūžusios komodos – jų pasididžiavimas.

Tad jeigu iš močiutės paveldėjote visiškai seną ir apibraižytą spintelę, neišmeskite jos. Atnaujinkite ją perdažydami sendinta balta spalva.

Jeigu ji nepatinka, galima rinktis ryškius tonus – mėlyną, žalią, geltoną, molio ar levandų atspalvį. Tada spintelės fasadą išmarginkite gėlėmis.

Ant spintelės išdėliokite namų apyvokos reikmenimis – porcelianinius ar molinius indus, keraminius ąsočius. Pakabinkite senovinę lentyną, o ant jos sudėkite buteliukus su prieskoniais ar kvapniomis žolelėmis (levanda, raudonėliu, rozmarinu), kuriais garsėja pietinė Prancūzija. Neabejokite, kad tai puikiai derės su šiuolaikine buitinė technika.

Provanso stiliaus interjerui puikiai dera apvalus stalas, languota staltiesė, pinti krepšeliai vaisiams ir medžiaginės servetėlės (jos naudojamos patiekiant duoną, į jas įvyniojami buteliai).

Nepamirškite, kad kaime buvo naudojami tik natūralūs audiniai – linas, stora medvilnė, perkelis. Jie pabrėžia paprastumą ir mielą provincialumą.

Užuolaidoms naudokite raštuotus audinius su augalų motyvais.

Ant grindų paklokite spalvingus grubaus audinio kilimėlius. Ant baldų patieskite gėlėtų raštų užtiesalus. Gėlių, kaip ir citrinų ar alyvuogių motyvai Provanso stiliuje kartojasi visur, kur tik įmanoma.

Provanso stiliaus aksesuarai aplinkai suteiks paprastumo ir žavesio, be to, jie nėra brangūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)