Miegamojo spalvos kartu su dekoravimo elementais ir bendra interjero stilistika daro poveikį mūsų psichologijai todėl, kad šis kambarys nėra vien tik vieta, kur mes ilsimės. Tai kur kas daugiau – miegamasis, tai tas kambarys, kur dalį laiko praleidžiame vienumoje, kur galime užsiimti savistaba.

Blogas ar netinkamas miegamojo spalvų pasirinkimas neabejotinai gali paveikti jūsų nuotaiką bent jau porai valandų prieš jums išeinant iš namų į darbą ar kažkur kitur.

Pavyzdžiui, psichologai ir namų dekoravimo specialistai paprastai pataria savo klientams nesirinkti miegamiesiems tam tikrų spalvų, pavyzdžiui, rudos ar tamsiai rudos, nes jos gali kelti nerimą ir trikdyti normalų miegą. Miegamajame netinka ir spalvos, kurios budrina: šviesiai geltona, ryškiai raudona, oranžinė, citrininė, vaiskiai žalia, intensyvi rožinė.

Kad miegotumėte gerai, pasirinkite neutralias spalvas: pilką, alyvuogių, kaštoninę (ruda maišyta su raudona) ar tamsiai mėlyną. Šios spalvos pasižymi raminančiu poveikiu ir leidžia nusiteikti miegui.

Daliai žmonių ir šios minėtos spalvos psichologiškai nepriimtinos, todėl jiems patariama miegamojo sienas dažyti baltai, šampano, dramblio kaulo atspalviais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)