Gėlės, žaluma ir kiti motyvai iš gamtos

Židinio atbrailą puoškite gėlių, žalumos ir/arba natūralių elementų iš gamtos motyvais, arba galite įsigyti jau paruoštų puokščių ir jomis dailinti židinį. Suteikite metalinio blizgesio puokštę apipurškę metalinių spalvų dažais arba blizgučiais. Gražiai atrodys kalėdinės lemputės.

Kalėdinės dekoracijos

Žvakės

Vietoje tradicinio simetriško žvakių išdėstymo siūlome sukurti kompoziciją iš vienos didelės žvakės arba žvakidės, pastatytos per vidurį atbrailos, o šonuose mažesnes žvakes arba žvakides. Didžiulės dekoratyvinės taurės, į kurias dedame žvakes, yra puiki investicija − jos puoš židinio atbrailą visus metus, mat į jas galite dėti žvakes, savo spalvomis papildančias interjerą.

Kalėdinės dekoracijos

Kalėdinės kolekcijos

Kolekcionuojate kažką kalėdine tema? Kadangi židinio atbraila paprastai yra nepasiekiama mažiems vaikams, galite drąsiai išstatyti savo trapią kalėdinę kolekciją. Vietoje įvairiuose kambario kampuose išdėliotų kolekcinukų, sustatykite juos vienoje vietoje − sukursite ryškų ir akį traukiantį reginį.

Prakartėlė

Jeigu šį Kalėdų laikotarpį nuspręsite namuose įsirengti prakartėlę, statykite ją ant židinio atbrailos (jei, žinoma, atbraila yra pakankamai didelė ir plati). Židinys po truputį įgauna centrinio aspekto kambaryje vardą, todėl prakartėlė ant jo bus nuolat pastebima ir primins Kalėdų esmę ir svarbą.

Kalėdiniai atvirukai

Kai gaunate atviruką, turėtumėte jį parodyti, tad kodėl neįkūrus nedidelės parodėlės ant židinio atbrailos? Išstatykite šiais metais gautus, arba vintažinius atvirukus. O gal juos renkate?

Tuomet parodykite visus, per kelis pastaruosius metus sukauptus atvirukus. Siūlome padaryti atvirukų kabyklėlę, stendą ar laiptelius, kad visi atvirukai būtų matomi. Puikūs laipteliai gausis iš knygų ar žurnalų stirtų, užklotų kokia nors medžiaga.

Vainikas

Jeigu paprastai virš židinio atbrailos kabo meno kūrinys ar veidrodis, siūlome jums jį pakeisti kalėdiniu vainiku. Jis gali būti supintas iš šviežiai nukirstų eglišakių ar netikrų šakų, o gal pasikabinsite džiovintą, iš natūralių medžiagų supintą vainiką. Dailiai atrodys ir papildomo šarmo vainikui suteiks kalėdinės lemputės.

Derinys

Norite išskirtinai atrodančios židinio atbrailos? Sukurkite kelių, aukščiau pasiūlytų puošimo būdų derinį. Pavyzdžiui, žvakių ir gėlių puokščių derinys, arba riešutų spaustukų kolekcijos ir vainiko tandemas, arba ant židinio atbrailos „įkurdinkite“ prakartėlę, aplink kurią bus daugybė nedidelių žvakių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)