Bet kurių namų širdis – virtuvė, į ją labiausiai reikėtų atkreipti dėmesį norint šiek tiek pakeisti, papuošti namus. Norėdami pakeisti aplinką, nebūtinai turite keisti baldus – kiekvienas kambarys gali būti papuoštas keliais dekoratyviais akcentais.

Kai jūs įsivaizduojate virtuvę žiemą, jums prieš akis iškyla kaimiška krosnis, sunkūs mediniai baldai, šiltų tonų terakotinės plytelės. Tačiau ne kiekvieno išgalėms keisti baldus. Yra daugybė kitų galimybių, kaip sukurti naują virtuvės įvaizdį neišleidžiant daug pinigų.

Medis ir kitos natūralios medžiagos yra šiltos ir jaukios. Stumdomi baldai, pavyzdžiui, stalai, kėdės, spintelės gali būti perkeliami į kitą vietą ir pertvarkomi. Jei jūsų baldai šiuolaikiškesni, galite bandyti pakeisti paprastas virtuvės duris į tokias, kurios padengtas ąžuolo ar klevo mediena, taip pat galite investuoti į šiltų tonų keramines plyteles.

Jei jūsų biudžetas leidžia, galite papuošti baldus geros kokybės aplikacijomis, perdažyti atskiras detales. Stalčių ar durų rankenėlių pakeitimas taip pat sukuria atnaujintos virtuvės įspūdį.

Net jeigu pagrindinės spintelės ar kiti baldai nekeičiami, galima pasitelkti daug smulkmenų ar priedų, kurie sušildys interjerą. Sunkios medinės pjaustymo lentelės, padėtos ant lentynų, jos netgi gali būti pačių pasigamintos iš medžiagų, rastų per išpardavimus kiemuose.

Žiemą virtuvėje idealiai tinka rudens spalvos, pavyzdžiui, rausva, čerpių, rūdžių, sodriai žalia ar tamsiai raudona. Naujos užuolaidos ar žaliuzės gali atnaujinti lango zoną, mediniai rankų darbo reikmenys taip pat tiktų paįvairinimui.

Lėkštės, puodai, kiti indai taip pat svarbūs kuriant bendrą virtuvės vaizdą. Tam tikra tvarka sudėliotos lėkščių krūvos gali būti įdomus akcentas, kabančios keptuvės gali padėti sukurti senos sodybos virtuvės įspūdį. Smulkios detalės, kaip virtuviniai rankšluosčiai ar puodeliai, turėtų švelniai išsiskirti iš bendro vaizdo.

Galima pažaisti ir dekoruojant maistu – dideli stikliniai indai su makaronais nuo seno svarbus akcentas Viduržemio jūros virtuvėje, jų natūrali spalva puikiai puošia. Žolelės ir prieskoniai, pipirai, netgi virtuvėje augantys pomidorai primins, kad žiema amžinai nesitęs…

Gal šie patarimai padės jums sukurti gražią, šiltą ir jaukią virtuvę, tad imkimės darbo!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)