Šiandien, birželio 1 d., keliaujantis restoranas atidaromas Londone, ant koncertų rūmų “Royal Festival Hall” stogo, kur veiks iki rugsėjo 30 d. O antrasis Kubas jau birželio 18 d. “nutūps” Stokholme, ant Karališkosios operos stogo, kur svečius priiminės iki spalio 14 d.

Abejose vietose pagal specialų meniu ir iš vietinių ingredientų priešpiečius bei vakarienes ruoš pripažinti vietos kulinarai.

Londone savo meniu restoranui pasiūlys dvi „Michelin“ žvaigždutes pelnę virtuvės šefai Sat Bains, Claude Bosi ir Danlie Clifford; „Ramsay‘s Best Restaurant 2010” nugalėtojai ir „Michelin“ įvertinti Jonray ir Peter Sanchez; taip pat jauniausias Škotijos „Michelin“ žvaigždutės savininkas Tomas Kitchin.

Švedijoje gurmaniškus priešpiečius ir vakarienes ruoš Mathias Mathias Dahlgren, Johan Jureskog, Magnus Ek, Stefano Catenacci ir Klas Lindberg – geriausias 2012 m. vyriausiasis virėjas Švedijoje. Visi jie savo restoranuose naudojasi profesionalia “Electrolux” virtuvės technika.

Išskirtine panorama, minimalistiniu eksterjeru ir jaukiu interjeru išsiskiriantis restoranas visapusiškai atspindi skandinavišką stilių. 140 kv.m ploto Kube, kurio 50 kv. m. užima išorinė terasa, vienu metu vaišintis gali 18 žmonių. Priešpiečiai ar vakarienė restorane „The Cube“, kuriame svečiai gali stebėti patiekalų kūrimo procesą ir kalbėtis su šefais, labiau primena bendravimą su draugais, nei lankymąsi įprastame restorane.

Ši netradicinė buitinės technikos gamintojo idėja paremta noru ne tik suteikti nepakartojamų įspūdžių, bet ir įkvėpti žmones pačius eksperimentuoti rengiant vaišes savo šeimai ir draugams.

Pirmasis „The Cube“ nuo praėjusių metų balandžio iki liepos veikė Briuselyje, ant Jubiliejaus parko stogo, antrasis – nuo gruodžio iki šių metų balandžio Milane, ant vienos iš Duomo aikštės pastatų.

Priešpiečiai „The Cube“ restorane Londone kainuoja apie £175, Stokholme - 1450 SEK , o vakarienė, įskaitant gėrimus - £215 arba 2600SEK.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)