„Jau šiais laikais tokio, kuris nekalbėtų apie ekologiją, nebėra. Bet tik menka dalis iš jų, šnekančiųjų, iš tikrųjų gyvena ekologiškai. Juk ar žinote, kuo, pavyzdžiui, skiriasi „ekologiškas” nuo „natūralaus”? Klausimų ir atsakymų bus sočiai, kaip ir naujų žinių bei žmonių, tačiau svarbiausia, kad pirmasis Lietuvoje Ekodaiktų festivalis skatins vaikus auginančias šeimas iš tikrųjų, o ne iš knygų gyventi natūraliau, atsakingiau ir sąmoningiau”, - teigia idėjos autorė ir organizatorė Birutė Jakučionytė.

Visą savaitgalį truksiančios šventės tikslas - suburti ekologiją ir natūralumą propaguojančias šeimas, socialiai atsakingus verslininkus, menininkus bei sportininkus, keistis ir dalintis idėjomis, patirtimi, parduoti ar įsigyti pačių pagamintų, ekologiškų ar natūralių prekių, išmokti naujų amatų.

Sodų iš šiaudų vėrimas, vaistažolių rinkimas, aitvarų gamyba, maudynės Gongų garsuose, pintinių iš laikraščių pynimas, daugkartinių sauskelnių siuvimas, gyvos muzikos koncertai, paskaitos apie sveiką ir natūralų gyvenimo būdą, mankštos tėveliams, mamoms ir vaikams, receptai, paskaitos ir literatūra, susitikimai su žymiais žmonėmis – tai tik maža dalis to, ką bus galima veikti visą šeštadienį.

Festivalio programoje numatyta daugiau nei dešimt įvairių veiklų vienu metu. Ekodaiktų festivalyje programoje planuoja dalyvauti daugiau nei 60 įvairių įmonių, amatininkų, ugdymo įstaigų ir menininkų iš visos Lietuvos.

Birutės Iljin šeima Gervinių kaime, kur vyks Ekodaiktų festivalis

Kartu su vyru Andrejumi Iljin Birutė jau septintus metus gyvena Gervinių kaime šalia Trakų. Keturių sūnų tėvai nuolat bando priartinti vaikus prie gamtos, kasdien gyvena vadovaudamiesi ekologiškomis idėjomis – mažiau vartok, rūšiuok šiukšles, kurk iš atliekų, pasirūpink maisto iš gamtos gėrybių, nežudyk, būk draugiškas sau, draugui ir šeimai.

„Mūsų gyvenimas – nesibaigiantis kūrybinis procesas visomis prasmėmis: jeigu deginom šakas ir liko išdegęs žolės plotelis, tai ten dabar gėlynas. Jeigu žolė pernelyg greitai į saulę stiebias ir nespėjam nupjauti, tai ponis nugraužia. Jeigu suaugę sodina ir augina daržoves, tai ir vaikai turi savo daržus, saviems žirniams ir kukurūzams dainuoja, juos glosto”, - pasakoja Andrejus Iljin.

Ekodaiktų festivalio šeimininkai jau ne vienerius metus rūšiuoja šiukšles. Įkvėpti minties apie kiekvieno vartojamo dalyko renesansą, po Kalėdų, kai vaikai gauna labai daug saldainių, sumąstė iš popierėlių gaminti kilimus. Pakvietė draugėn visas Lietuvos mokyklas ir Ekodaiktų festivalio metu fiksuos ilgiausio tokio kilimo Lietuvos rekordą - planuojama sujungti beveik 5 kilometrų ilgio saldainių popierėlių kilimą, kurį sukūrė 85 komandos.

Pasibaigus festivalio dienos šurmuliui bus galima pasilikti nakvoti palapinių kaimelyje ir su visa šeima dalyvauti Gongų naktyje. „Po gongų muzikos seansų išryškėja intuicija, sumažėja stresas, mes labiau spinduliuojame meilę, skleidžiame taiką, ramybę ir džiaugsmą“, – pasakoja “Šri Šri jogos centro” įkūrėjas Vyrenijus Andrijauskas. Maloniai kviečiame pailsėti, nuraminti širdį ir protą, pralinksminti vaikus ir senelius, kurti ir gyventi džiaugsme. Amžiaus, statuso, kišenės storumo ir luomų cenzo nėra!

Ekodaiktų festivalis vyks Gervinių kaime, Trakų rajone birželio 9 d., šeštadienį, nuo 12 val. iki ryto.

Visą festivalio dienos programą galima rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)