„Per labai trumpą laiką pavyko surinkti tikrai reprezentatyvią kolekciją – konkursui pateikti objektai teisingai atspindi Lietuvos pramonės ir dizaino situaciją“, - teigė Marius Dirgėla, konkurso projekto koordinatorius, asociacijos „Dizaino forumas“ valdybos narys.

Konkurso nugalėtojai gauna tik simbolinius prizus ir diplomus, tačiau įgyja teisę naudoti ženklą „Geras dizainas“ savo komunikacijoje.

Norintieji dalyvauti konkurse dizaineriai ir įmonės turėjo elektroniniu būdu pateikti paraišką ir atsiųsti savo darbų nuotraukas (vizualizacijas) bei aprašymus. Toliau darbo ėmėsi vertinimo komisija, turėjusi išrinkti 15 prizų (iš jų trys dar neįgyvendinti projektai) bei 15 diplomų (iš jų trys dar neįgyvendinti projektai) gavėjus.

Apdovanotųjų sąraše yra ir bendrovių „Audimas“, „ACME Baltija“, „Dvarčionių keramika“, „Stumbras“ produktų, taip pat ir nedidelių dizaino studijų, naujų įmonių gaminių – nuo drabužių iki maisto produktų pakuočių, nuo šviestuvų iki parfumerijos.

Lygiagrečiai pačiam konkursui buvo surengtas ir jo logotipo konkursas. Iš trisdešimties pasiūlymų organizatoriai pasirinko dizainerio Luko Ruškio darbą.

„Jis ne tik originalus ir žaismingas, puikiai išsiskiriantis analogiškų konkursų ženklų „kompanijoje“. Grafinėje išraiškoje užkoduotas judesys, slinkties ir naujų formų sudarymo galimybė“ – sako prof. Audrius Klimas, logotipo konkurso vertinimo komisijos narys.

Autoriui bus įteikta 3000 Lt piniginė premija. Dar du projektai apdovanoti antrosios vietos premijomis - tai dizainerių Juozo Brundzos ir Luko Dryžo pasiūlymai.

Dizainerio šiek tiek patobulintas ženklas jau uždėtas ant pirmųjų daiktų – konkurso prizų. Juos sukūręs skulptorius Žilvinas Stankevičius formos pasirinkimą motyvuoja tuo, kad rutulys – paprasčiausia, kompaktiškiausias forma, kurią materija įgauna veikiama aplinkos.

Kadangi buvo nežinoma, ant kokių daiktų bus dedamas konkurso nugalėtojo ženkliukas, pasirinkta neutraliausia forma, „sušildyta“ tradicinio lietuviško ąžuolo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)