„Labai sunku pripažinti faktą, jog turbūt pats artimiausias žmogus tavo gyvenime pasikeis – pasikeis kardinaliai“, - pasakoja Sabine. Dabar mergina teigia suprantanti, jog jos mama „niekada nebuvo moteriška“, tačiau tuomet žinia tiesiog pribloškė.

„Iš pradžių jutau tarsi netekties skausmą, tačiau prieš metus pamačiau, kad dabar mano mama žymiai laimingesnė nei anksčiau. Su tuo susitaikiau“, - pasakoja Sabine.

Tačiau merginos bendramoksliai nebuvo tokie geranoriški.

Sabine, kuri dabar mokosi namie, skaudžiai prisimena, kaip buvę jos bendraklasiai smerkė pokyčius jos šeimoje.

„Draugai reagavo gana keistai. Vienas jų, su kuriuo lankiau mokyklą, paklausė, ką reiškia turėti lyties keitimo operaciją pasidariusį vieną iš tėvų. Klausimas buvo gana keistas“, - prisimena mergina.

„Viena mergina, kurią pažinojau, pareiškė, jog jeigu taip pasielgtų jos tėvai, ji jų išsižadėtų. Manau, kad tai nepriimtinas požiūris“, - sakė Sabine.

Jaunesnioji Sabine sesuo, kuriai dabar šešeri, greičiau priprato prie naujos mamos išvaizdos.

„Ji sako, jog būna tokių ypatingų vyrų, kurie gimsta ne vyrais, ir tokių ypatingų moterų, kurios negimsta moterimis. Taip pat esą yra kitų, kurie nėra nei mergaitės, nei berniukai“, - sesers žodžius cituoja mergina. Iš tikrųjų labai apmaudu, jog ne visi mergaičių draugai tikrai nelengvu metu jas palaikė.

Atsižvelgiant į faktą, jog 38 proc. visų 750 tūkst. amerikiečių, kuriems buvo atlikta lyties keitimo operacija, turi vaikų, galima teigti, jog Sabine – tikrai ne viena.

Kitiems, į panašią situaciją patekusiems vaikams, mergina išmintingai pataria: „Po kurio laiko pasidaro lengviau. Be to, nepaisant šių pokyčių, jūsų tėtis ar mama visada bus tas pats žmogus. Tik galbūt laimingesnis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)