Užgavėnių dalyvių laukia tradicinės šios šventės linksmybės – šokiai aplinks laužą, Morės deginimas, tradiciniai žaidimai ir aišku – persirengėlių paradas. Savo jėgas įtemptoje kovoje išbandys Lašininis ir Kanapinis, šventės dalyviai rungsis estafetėse – neš kiaušinį šaukšte, bėgs su maišais bei dalyvaus kitose smagiose rungtyse.

Šventės organizatoriai kviečia visus ateiti, atsinešti gerą nuotaiką ir šventei pasiruošti kaip pridera – puoštis kaukėmis bei kepti blynus. Baisiausių kaukių savininkai ir skaniausių blynų kepėjai bus apdovanoti.

Iniciatoriai linki panaudoti išmonę ir nurungti kaimyną, bet besirungiant nepamiršti, kad tik švenčiant kartu pajusite tikrąją Užgavėnių nuotaiką. Šios šventės skirtos ne tik puoselėti etnografinėms tradicijoms, bet ir ugdyti bendruomeniškumo jausmui, palaikyti kaimyniškiems santykiams.

„Organizuodami Užgavėnių šventes pernai, sulaukėme pasisekimo – į kiekvieną renginį susirinko net po kelis šimtus žmonių, todėl šią tradiciją nusprendėme tęsti ir toliau", - sakė Vytautas Turonis, „City Service“, kurios iniciatyva įkurtas „Mūsų kiemas“, vykdantysis direktorius Lietuvai.

Užgavėnių šventės bendruomenėms Vilniuje vyks:

- vasario 21 d., 11.45 val., skveras prie RIMI parduotuvės, Medeinos g. 8;
- vasario 21 d., 12 val., Erfurto gatvė, prie IKI parduotuvės;
- vasario 21 d., 15 val. A. J. Povilaičio ir I. Šimulionio gatvių sankryža.

Užgavėnių šventė Kaune vyks:

- vasario 21 d., 11.30 val., Dainavos parkas prie Gerojo ganytojo bažnyčios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją