Ir, galiausiai, taksas visuomet puikus šildytuvas jūsų lovoje, o tai ypač aktualu šiais laikais, kai mokesčiai už šilumą smaugte smaugia...

Draugiškų, bebaimių, atsidavusių, smagių „dešrelių“ ir jų šeimininkų kompanija, nusprendusi, kad taksai turi užkariauti mūsų krašto šeimų širdis, įkūrė pirmąjį Lietuvoje taksų mylėtojų klubą.

Internetinėje erdvėje ilgokai bendravę ir informacija dalinęsi taksų augintojai pagaliau pasiryžo: laikas vienytis.

Praėjusį šeštadienį, rugsėjo 12-ąją, po Kaune vykusios šunų parodos kelios dešimtys žmonių su savo augintiniais rinkosi Pakaunėje, ant Nemuno kranto, viename iš taksų veislynų. Susirinkę aptarė būsimo klubo tikslus bei viziją, balsuodami išsirinko Lietuvos taksų mylėtojų klubo prezidentą ir valdybos narius.

Lietuvos taksų mylėtojų klubo prezidentu išrinktas Daivas Girončikas, namuose auginantis du šiurkščiaplaukius taksus – Šiurpą ir Kipšą. Valdybos nariais tapo Miglė Veršickaitė, Skaiva Jasevičiūtė, Daiva Delnickaitė ir Raimonda Chlostauskienė. Visi steigėjai tikisi, kad vykdydami klubo veiklą galės stiprinti taksų populiarumą, skatinti būsimus šeimininkus auginti savo šunis atsakingai, teikti informaciją šios veislės mylėtojams.

„Tarp Baltijos šalių vienintelė Lietuva neturėjo taksų mylėtojų klubo. Važiuodami į Latvijos ar Estijos taksų klubų parodas nuolat sulaukdavome kaimynų nuostabos ir priekaištų, kad vis dar neturime taksų augintojų klubo ir kad per mus, lietuvius, neįmanoma surengti visų Baltijos šalių taksų parodos.

Lietuvos taksų mylėtojų klubas ruošiasi ne tik pats organizuoti kinologinius renginius, bet ir glaudžiai bendradarbiauti su Lietuvos ir užsienio kinologų klubais ar bendrijomis. Taip pat stengsimės nepamiršti, kad taksai – medžiokliniai šunys, todėl klubo nariams siūlysime išbandyti savo augintinius lauko bandymuose, tobulinti jų darbines savybes“, – sakė naujojo klubo prezidentas D. Girončikas.

Klubo įkūrimo proga jis visiems klubo steigėjams padalijo šiai progai žurnalistės ir TV laidų vedėjos Skaivos Jasevičiūtės iškeptą takso formos mėsišką tortą.

„Kuriant šunų klubą, nedera valgyti saldžių tortų. Mėsa – pats tas“ , – juokėsi klubo steigėjai.

O taksiukai, kartu su šeimininkais atvykę į steigiamąjį susirinkimą, ne itin domėjosi naujojo klubo įstatais. Savo narystę taksų klube jie „pažymėjo“ ir „aplaistė“ tiesiogine šių žodžių prasme.