Galite specialiame vazone, galite paprastame, o Kretoje nufotografuotą statinę su braškėmis eksponuojame tiesiog dėl linksmumo.

Remontantinės braškės dera visą vasarą, bet ne taip gausiai kaip paprastų braškių veislės. Tačiau jomis gardžiuositės ilgai, nuo birželio vidurio iki vėlyvo rudens (kai jau kitos braškės nedera). Jos vienu metu žydi baltais žiedeliais (pirmieji žiedai pražysta gegužės mėn.), mezga ir nokina raudonas uogas, todėl atrodo labai puošniai.

Pas mus dažniausiai auginamos: „Muir“, „Selva“, „Ostara“, „Hummi Gento“, „Rapela“, remontantinės braškės. Derlingiausios veislės – „Selva“ ir „Hummi Gento“.

Remontantinės braškės sodinamos gegužės mėnesį į vazoną po 1–3 daigelius. Pasodinti daigai palaistomi. Netrukus pasirodžius žiediniams pumpurams, juos išskinkite, kad sutvirtėtų augalai. Kai kereliai pradės leisti ūsus, pradėkite savo augintines tręšti 0,2 proc. kompleksinių trąšų, skirtų braškėms tręšti, tirpalu, kas penkias dienas. Kad substratas būtų nuolat drėgnas, nepamirškite palieti.

Šios braškės priaugina daug ūsų, suformuoja skroteles, uogos dera jau ant pirmamečių daigų, todėl jos tikrai labai gražiai atrodo ir auga didesniame statomajame vazone, konteineryje arba kabinamajame krepšelyje.

Ūsai, neturėdami kur leisti šaknų, svyra per vazono kraštus, išaugindami vis naujas skroteles, pasipuošdami žiedų ir uogų girliandomis – ir gražu, ir naudinga, be to, nereikia didžiulės lysvės, pakanka kelių vazonų ar vieno didelio, su specialiomis angomis daigeliams įsodinti.

Žiemai šias braškes, kaip ir visas kitas, reikia specialiai paruošti: nukirpkite lapus (prie šerdelės 2–3 palikite) ir uogų kekes. Prieš pradedant šalti augalus su vazonais galima įkasti į žemę ir apdengti eglišakėmis arba gerai apkamšyti balkone, kad neiššaltų kereliai, nes jie nepasiruošia žiemojimui kaip paprastų veislių braškės.

Galima daryti ir kitaip, bet prireiks žemės: rugsėjo mėnesį pasodinkite jaunas skroteles į lysvę, o peržiemojusias pavasarį sodinkite į vazonus. Jauni augalai auga ir dera daug geriau nei peržiemoję antramečiai kereliai. Bet kokiu atveju kas dveji metai pakeiskite vazonuose augalus naujais, nepamirškite atnaujinti ir žemės.