Dažnai net nesuvokiame, kur slypi problema. Ją gali sukurti netgi ne kokie nors konkretūs įvykiai, o visiškai natūralūs vyro ir moters skirtumai. Ypač sunku tokiais atvejais būna tiems žmonėms, kurie užaugo šeimose, kur priešingos lyties tėvai mažai bendravo su vaiku.

Tokiems žmonėms sunkiau kurti santykius šeimoje.

Štai kokius skirtumus tarp vyrų ir moterų aš pastebėjau:

1. Iškilus kebliai situacijai ar problemai, dažniausiai pirmoji apie ją ima kalbėti moteris.

Ir čia labai daug kas priklauso nuo to, kaip būtent ji tai padaro.

Moteris visų pirma trokšta gauti apsaugą, nusiraminti ar išsiverkti.

Ji emocingesnė, todėl šiuo metu jos protas praktiškai išsijungia, ir vargu ar pavyks iš jos išgirsti ką nors logiško.

Vyro smegenys sukonstruotos kitaip. Jos signalizuoja: „Pavojus! Aliarmas! Mobilizacija!“

Vyro protas greitai mobilizuojasi, kad imtų spręsti problemą ir pašalintų iškilusią kliūtį. Todėl iš vyrų galima išgirsti tokias frazes: „Trumpai ir konkrečiai: ko tau iš manęs reikia?… Ką aš turėčiau padaryti?.. Ko tu iš manęs nori?“.

Mielos moterys, jei per pirmąsias kelias minutes nepajėgsite konkrečiai suformuluoti, ko norite ir kas atsitiko, toliau bus žymiai sunkiau. Nes vyras pradės slopinti jūsų emocijas, kad galėtų kažkaip išsiaiškinti situaciją. Vyras turi aiškiai matyti problemą kaip visumą ir išgirsti konkrečius jūsų prašymus. Nereikia iš vyro reikalauti, kad jis taptų jūsų ašaras sugeriančia nosine, tam labiau tinka mama ar draugės. Iš pradžių suformuluokite ir apgalvokite problemą, o tada pradėkite pokalbį.

2. Kitas įdomus skirtumas, susijęs su reakcija į situaciją

Vyrai visada laukia objektyvaus savo veiksmų įvertinimo.

Priešingu atveju jiems bus sunkiau orientuotis šiame sudėtingame pasaulyje. Jis gavo signalą, atliko atitinkamą veiksmą ir gavo rezultatą. Ir dabar jam svarbu žinoti, kaip šis rezultatas atitinka gautą signalą. Tai turėtų būti objektyvus jo veiksmų įvertinimas, pageidautina – su pozityviu atspalviu. Priešingu atveju neliks motyvacijos to pakartoti dar sykį. Vyrui meilė yra daugiau veiksmas, negu jausmas. Nepamirškite ir neignoruokite šito ypatumo.

O moterys labiau vertina emocines reakcijas.

Todėl moteriškoje aplinkoje tokie svarbūs komplimentai. Jie nebūtinai turi būti gerai apgalvoti. Svarbiausia užpildyti juos energetika. Kartais pakanka vieno žodžio: „Super!…Jėga!…“. Tik svarbiausia – kad šitie žodžiai būtų kuo emocingesni.

Asociatyvioji nuotr.

3. O dabar pakalbėkime apie meilę

Vyrams meilėje būtina iškrova. Tiesiogine šio žodžio prasme – susikaupusios įtampos iškrova fiziniame lygmenyje.

Juk gyvenimas vyrų pasaulyje – tai nuolatinė kova, konkurencija, nesibaigiančios varžybos, užduočių sprendimas. Jeigu poroje trūksta fizinės meilės, sekso – visa tai būtinai pasibaigs konfliktais.

O moterys pasąmoningai svajoja susilieti su išorine jėga, ištirpti be pėdsakų ir gyvuoti šiame susiliejime.

Dėl to svarbiausiu faktoriumi čia tampa kartu praleidžiamas laikas. Prisiglausti, atsiremti, jaukiai įsitaisyti šalia ir kurį laiką taip pabūti – tai suteikia moteriai saugumo jausmą. Ir tada ji gali išreikšti save.

4. O dabar – apie tokius nepanašius vyrų ir moterų įpročius buityje

Vyrai linkę plėsti savo įtaką, „žymėti teritoriją“, ją „užgrobti“.

Todėl kojinės, drabužiai ar įrankiai, išmėtyti po visą butą – neišvengiamas reiškinys. Tai pasakytina ir apie puodelius su nebaigta arbata ar kava, kurie paliekami pačiose, atrodytų, netikėčiausiose vietose.

O moterys mėgsta ką nors rinkti ir dėlioti, slapstyti įvairiose skrynutėse ir dėžutėse, likusiose nuo kremų, saldumynų ir papuošalų.

Ten jos kaupia įvairiausias smulkmenas. Joms labai sunku išsiskirti su mielais flakonėliais. Todėl moterys ilgai viso to neišmeta, net jei turinys jau beveik pasibaigė.

5. Bendravimo maniera

Tiesioginius pareiškimus vyrai suvokia geriau, nei užmaskuotą slaptą diplomatiją.

Prikurta kalnai moterims skirtos literatūros apie tai, kaip išmokti manipuliuoti vyru. Mielos moterys, jei norite būti laimingos, net nebandykite eiti šiuo santykiams pražūtingu keliu. Jeigu vyras supras, kad apgaudinėjate ar manipuliuojate (o jis tai tikrai supras, galite net neabejoti), jis nustos jumis pasitikėti. O be pasitikėjimo ir meilės nebeliks.

O štai moterys puikiai orientuojasi užuominose, nuskaito gestus ir žvilgsnius.

Tačiau joms irgi nepatinka apgaulė ir melas. Kalba eina apie įvairiausius vyriškus „kabinimo“ triukus ir kitas kvailystes. Adekvatūs žmonės neatleidžia apgaulės ir manipuliacijų. Jie darosi išvadas.

Ir niekada neaptarinėkite vienas kito už akių. Viskas, kas paslėpta, neišvengiamai išplaukia į paviršių, tai tik laiko klausimas.