Pagal statistiką 56 procentai neištikimų vyrų tvirtina, kad jie yra laimingi santuokoje. Jie patenkinti savo šeiminiu gyvenimu ir nenori nieko keisti, tačiau tai netrukdo jiems gultis į lovą su kitomis moterimis.

Štai 12 faktų apie neištikimybę, kurie paneigia įsigalėjusius mitus.

1 faktas. Dauguma vyrų myli savo žmonas, net kai būna joms neištikimi.

Vyrai, kurie apgaudinėja savo nuolatines partneres, nesiliauja jų mylėti, juos tik nustoja tenkinti jų santykiai. „Neištikimybė dažniausiai įvyksta vadinamojoje draugiškos meilės fazėje, kai pora gyvena pagal nusistovėjusius įpročius, jie turi vaikų ir susikurtą bendrą buitį“, – sako amerikiečių psichologė Andra Brosh.

Kai buitis būna sutvarkyta, pradingsta romantika. „Mes manome, kad dėl romantikos trūkumo skundžiasi tik moterys, bet ir vyrams jos trūksta, – sako A. Brosh. – Jie paprastai tyliai kenčia, būdami įsitikinę, kad vis tiek negaus iš žmonų to, ko nori.“

Kad išvengtumėte tokios situacijos, dažniau planuokite vakarines pramogas, nepamirškite skirti laiko seksui ir kartu aptarinėkite svajones ir viltis, ne tik darbo ir vaikų problemas.

2 faktas. Vyrai dažniau būna neištikimi su tomis moterimis, kurias gerai pažįsta.

Vyrai anaiptol ne visada neištikimybei pasirenka pirmas pasitaikiusias, kaip mano dauguma moterų. Artimi santykiai dažniausiai prasideda nuo draugiškų.

Statistika byloja, kad 60 proc. meilės romanų užsimezga tarp darbo kolegų. Pasistenkite, kad vyras jaustųsi jums artimesnis nei savo bendradarbėms. Pagal galimybę kartu važiuokite į darbą, rūpinkitės vaikais ir gulkitės vienu metu. Prieš miegą bent apsikabinkite.

3 faktas. Vyrai leidžiasi į neištikimybę, kad išsaugotų savo santuoką.

„Vyrai myli savo žmonas, bet nežino, kaip išspręsti šeimines problemas, todėl stengiasi užpildyti dvasines spragas už šeimos ribų“, – aiškina šeimų terapeutė Suzanne Mendel.

Vyrai mano, kad kita moteris padės jiems išspręsti problemas, po to jie vėl laimingai gyvens ir su žmona, ir su meiluže, be konfliktų ir problemų.

4 faktas. Vyrai nekenčia savęs po neištikimybės.

Galbūt manote, kad neištikimieji – žmonės be moralės, tačiau taip nėra, net jeigu jiems patinka pats neištikimybės procesas, po to jie gali nekęsti savęs dėl to, ką padarė.

„Vyras gali pasijusti šiukšlių krūva, – tvirtina psichologas Charlesas J. Orlando. – Juk išdavė artimą žmogų, kuriuo turi rūpintis. Tai palieka pėdsaką jo psichikoje.“

5 faktas. Neištikimieji nori daugiau sekso su savo žmonomis.

Kai vyras įsitaiso meilužę, jis tampa hiperseksualus. O žmona ir toliau lieka žmogumi, su kuriuos patogiausia išlieti geismo perteklių. Jei pamatėte, kad vyras taip pasikeitė, stebėkite jį. Kai santykiai su meiluže nutrūks, jis vėl taps toks kaip anksčiau.

6 faktas. Moterys būna neištikimos taip pat dažnai kaip ir vyrai.

„Psichologai tvirtina, kad vyrai ir moterys būna neištikimi beveik taip pat dažnai, tačiau jų neištikimybės priežastys skiriasi, – tikina Charlesas J. Orlando. – Moterys susiranda meilužį dėl emocinio pasitenkinimo.

Populiariausias moteriškos neištikimybės tipas – internetinis, be fizinio kontakto. Būti emocionaliai prisirišusiai prie kito žmogaus moteriai jau reiškia išeiti už savo santuokos ribų. O seksas joms dažniausiai pasitaiko per apsirikimą, o ne dėl prieraišumo.“

7 faktas. Žmona visada žino, kad vyras jai neištikimas.

„Aš jaučiau, kad vyras man neištikimas, bet mane sustabdydavo vidinis šios minties paneigimas. Prieštaravimas buvo labai stiprus, – prisimena viena iš psichologės S. Mendel pacienčių. – Jei būčiau priėmusi tą mintį, skausmas būtų buvęs labai stiprus.“ Psichologų manymu, taip elgiasi dauguma moterų. Visos jos nori toliau taikiai gyventi su savo vyrais dėl vaikų ir išvengti pažeminimo ir sunkių nuosėdų sieloje.

8 faktas. Santykių aiškinimasis nesustabdys vyro neištikimybės proceso.

Pora gali išsiaiškinti savo santykius, tačiau jeigu vyras yra įklimpęs į audringą romaną nuošalyje, jokie priekaištai jo nesustabdys. „Juk jo gyvenime vyksta tokie teigiami dalykai. Jo nepalies namų drama“, – tvirtina Ch. J. Orlando. Santuoka gali net pradėti byrėti, bet romanas nesibaigs, kol vyras pats nenuspręs, kad gyvenimas su žmona yra geriau už santykius su kita moterimi.

Išeitis žmonai: vėl tapti tokia moterimi, su kuria jis kadaise buvo nusprendęs susituokti.

„Moterys dažnai iš mylinčių jaunų nuotakų pavirsta zyziančiomis žmonomis, kurios vyrų nebetraukia. Sakykite jam komplimentus, stebinkite lovoje ir nepriekaištaukite nuolat dėl vonioje ant grindų numesto rankšluosčio“, – moko psichologas.

9 faktas. Neištikimybė gali pataisyti santuoką.

Ar visada neištikimybė – kelias į skyrybas? Visai ne. Santykių nuošalyje patirtis gali suteikti santuokai antrąjį kvėpavimą. Vyras suvokia, su kuo norėtų nugyventi likusį gyvenimą, ir supranta, kad naujieji santykiai nėra tokie nuostabūs, kaip atrodė iš pradžių.

Žmonai prieš tęsiant santykius su neištikimuoju derėtų du kartus pagalvoti – juk savikontrolės jam trūksta, jei išdavė kartą, veikiausiai išduos ir vėl.

10 faktas. Net atkūręs santykius su žmona vyras gali ilgėtis neištikimybės.

Galbūt vyras myli savo žmoną ir labai nori išgelbėti santuoką, tačiau jis niekada neužmirš savo neištikimybės. „Vyras gali ilgėtis meilės nuotykių privalumų – linksmumo, atsakomybės stokos, sekso, audringų emocijų, o dar daugiau to, kaip jam pačiam buvo gera įsimylėjusiam, o tai gali būti pavojinga šeiminiams santykiams“, – aiškina Ch. J. Orlando. Padėti jam galima sugrąžinant tuos santykius, kurie buvo santuokos pradžioje.

11 faktas. Neištikimasis visada žino, kad skaudina žmoną.

Vyras gali suvokti tą blogį, kurį daro savo žmonai, šeimai ir sau, tačiau vis tiek tęsia neištikimybę. Kodėl? Taip jis psichologiškai suvokia situaciją. Kol jaučiasi negeidžiamas ir nevertinamas, jo vidinis poreikis būti mylimam ir reikalingam visada nugalės.

12 faktas. Žmona niekada nebūna kalta dėl to, kad vyras jai neištikimas.

Įsidėmėkite: jeigu vyras jus išduoda, tai nėra jūsų kaltė, kad ir ką kalbėtų žmonės. „Kai vyras leidžiasi į neištikimybę, tai būna jo sąmoningas pasirinkimas, – patvirtina Andra Brosh. – Tai, kad jį kažkas pastūmėjo į kitos moters glėbį – viso labo tik vaizdingas posakis, o ne realybė.“